Utlover 15 000 i hundedusør

Deres sjeldne rasehund ble stjålet torsdag. Eierne er villig til å betale det dobbelte av valpens verdi for å få sin kjære tilbake.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Vår lille fem måneder gamle West Highland White Terrier ble stjålet fra oss, torsdag kveld på Aker Brygge, sier Dag Kihle.

Sammen med Saska Aurora eier han den sjeldne valpen, som sto bundet i fem minutter utenfor en klesbutikk. Da de kom tilbake var hunden, som heter China, borte.

-  Både hunden, og båndet var tatt, så vi vet at den ble stjålet, sier han. Da eierne kjøpte valpen i London, fikk de satt inn en microchip i hundens nakke.

-  Det er vanlig å sette inn en slik i England. Enhver vetrinær vil kunne lese av denne, og dermed se at hunden er stjålet. Det er nesten umulig å få tak i denne rasen i Norge, så derfor blir den lagt merke til. Hvis formålet med tyveriet er å selge den videre, så kommer kjøperen til å finne ut at den er stjålet, sier hundeeieren.

-  Vi har ringt politiet, og satt opp plakater over hele byen. Min kjæreste er helt sønderknust, og det er jeg også. Dette er som å miste et lite barn. Jeg håper de som har stjålet hunden innser at de tjener mye mer på å levere den tilbake. Vi er villige til å betale 15 000 kroner i dusør. Vi kjøpte valpen for 7000.

-  Jeg håper tyvene leverer hunden, slik at vi sipper å leve i det uvisse lengre, sier han.

Microchip nummeret: 981000000636800