VIL HA DYREPOLITI:  Dyrevernalliansen er klar på at de ønsker at Frp kommer på banen og sørger for at det blir et operativt dyrepoliti til Dagbladet. Foto: NTB Scanpix.
VIL HA DYREPOLITI: Dyrevernalliansen er klar på at de ønsker at Frp kommer på banen og sørger for at det blir et operativt dyrepoliti til Dagbladet. Foto: NTB Scanpix.Vis mer

Utlover dusør etter at en hund ble dumpet i en elv, bundet fast til sementblokk

Nå ønsker Dyrevernalliansen et aktivt dyrepoliti og etterlyser at Frp kommer på banen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En død hund ble i dag tidlig funnet under Krapfossbrua i Moss.

Hunden var bundet fast til en sementblokk da den ble funnet.

Nå opplyser Dyrevernalliansen på sine Facebook-sider at det vil bli gitt en dusør på 10 000 kroner for oppklarende tips i saken.

- Dette er en såpass åpenbar kriminell handling at vi har valgt å utlove dusør til den eller de som kan hjelpe oss i denne saken, sier Live Kleveland i Dyrevernalliansen til Dagbladet.

- Alvorlig Kaja Efskind som også jobber i Dyrevernalliansen forteller at de tar denne saken på ytterste alvor.

- Vi har gått ut med dette for å hjelpe politiet med å oppklare saken som de nå etterforsker. Vi ønsker å vise befolkningen at vi tar det på alvor når dyr blir mishandlet. Folk som utøver vold mot dyr er et stort problem i samfunnet i dag, sier Efskind til Dagbladet.

Nå etterlyser hun at Frp tar seg sammen og kommer på banen.

- Vi ønsker at partiet innfrir løftet de har hatt tidligere om et dyrepoliti i Norge. Det er nødvendig, og nå som Frp sitter med makta, er det på tide at de gjør som de har lovet tidligere, sier hun til Dagbladet.

- Ikke fått tak i eier Politiet opplyser at de har nøstet litt i saken etter at de fikk meldinga om en død hund klokka 11 i dag tidlig.

- Det er tydelige tegn på at den er druknet med hensikt. Vi har funnet ut hvem som er registrert eier, hun hadde levert den tilbake til oppdretter for to uker siden, sier operasjonsleder Tommy Moen til Dagbladet.

Han forteller at politiet rykket ut til stedet etter å ha mottatt tips fra personer som hadde observert at hunden lå og fløt i vannskorpa.

- Vi har nå fått navn på de som skal eie hunden, men vi har ikke fått tak i disse fordi de er avgårde på ferie, så saken blir nå etterforsket videre av politiet i Moss og blir fulgt opp av dem videre i morgen, sier operasjonslederen.

- Forferdelig syn
Mosskvinnen Heidi Kjørvik, som fant hunden sier til Moss Avis at det var et forferdelig syn. Hunden var blodig og det var tydelig at den hadde kjempet for livet.

- Vi så på den at den hadde forsøkt. Dessverre gikk det ikke. Dette er en utrolig grov handling, og jeg kommer til å gjøre alt for å finne ut av hvem som står bak, sier Kjørvik til avisa.