Utlover dusør etter dødelige brevbomber

Innbyggere i Austin i Texas advares mot å åpne pakker de ikke har bestilt etter flere brevbombeangrep. Samtidig utloves dusør i jakten på de ansvarlige.

DØDELIG: Myndighetene jobber på høygir og utlover dusør etter flere dødelige brevbomber i Austin i Texas. Foto: Ricardo B. Brazziell/Austin American-Statesman via AP
DØDELIG: Myndighetene jobber på høygir og utlover dusør etter flere dødelige brevbomber i Austin i Texas. Foto: Ricardo B. Brazziell/Austin American-Statesman via AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

To personer er drept og to er skadd i de tre angrepene – som alle har rammet folk med minoritetsbakgrunn. Politiet mistenker at det er en sammenheng mellom hendelsene og undersøker om det er snakk om hatkriminalitet.

To av brevbombene gikk av mandag. Den første tok livet av en 17 år gammel gutt og såret en 40 år gammel kvinne, som begge var svarte. Bomben var skjult i en pakke og gikk av etter at gutten hadde båret den inn i huset hvor de bodde.

Idet politiet holdt en pressekonferanse for å orientere om hendelsen, skjedde det en ny eksplosjon. En 75 år gammel kvinne med latinamerikansk bakgrunn ble såret. Hun er brakt til sykehus med muligens livstruende skader.

Mandagens eksplosjoner skjer kun ti dager etter et annet brevbombeangrep, hvor en 39 år gammel svart mann drept.

Ber folk være forsiktige

Politiet ber nå alle som får pakker de ikke har forventet, eller som ser mistenkelige ut, om å ringe til politiet og ikke åpne dem.

– Det er ikke på tide å få panikk, men det er på tide å være årvåken og å følge med, sier politisjef Brian Manley i Austin.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer