Utlover dusør for å fange denne mannen

Hatgruppa New Black Panther Party i USA tilbyr 58 000 kroner til de som fanger George Zimmerman - mannen som skjøt og tok livet av Trayvon Martin (17).

58 000 KRONER FOR Å FANGE DENNE MANNEN: Hatgruppa New Black Panther Party utlover en dusør på 10 000 dollar eller nesten 58 000 kroner for den eller de som fanger George Zimmermann som skjøt og tok livet av 17 år gamle Trayvon Martin i slutten av februar. Foto: AP/Scanpix
58 000 KRONER FOR Å FANGE DENNE MANNEN: Hatgruppa New Black Panther Party utlover en dusør på 10 000 dollar eller nesten 58 000 kroner for den eller de som fanger George Zimmermann som skjøt og tok livet av 17 år gamle Trayvon Martin i slutten av februar. Foto: AP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 26. februar døde 17 år gamle Trayvon Martin da han ble skutt på vei ut av butikken etter å ha kjøpt godteri i Sanford i Florida i USA.

Lederen for den lokale nabovakt-gruppa, George Zimmerman, skjøt gutten, men hevder han handlet i selvforsvar da han mente gutten var mistenkelig. Mannen er ikke siktet og politiet har foreløpig latt mannen gå fri.

Zimmerman er nå ikke å finne og politiet får kraftig kritikk for håndteringen av saken. Justisdepartementet og FBI har sagt at de vil etterforske saken på selvstendig grunnlag, og ifølge advokaten ser også Zimmermann fram til dette som han mener vil renvaske ham.  

Han frykter likevel for livet sitt og har sett seg nødt til å gå i dekning. - Han er stresset og bekymret for sin egen sikkerhet. Han har blitt demonisert av hele USA , sier advokaten til ABC News.    

Dusør Selvforsvarsdrapet har satt sinnene i kok hos amerikanerne og tusenvis har demonstrert mot at Zimmerman kan gå fri. I Florida er det en lov som tillater at personer som mener at de selv eller andre er i fare, kan gå til angrep.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer