Utlover dusør for barnedraps-tips

Nå står enkeltpersoner og bedrifter i kø for å gi penger til en dusør som kan bidra til å løse barnedrapet i Baneheia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere utålmodige personer har ringt politiet og gitt uttrykk for at de vil gi rundt 10000 hver til en dusør. Også institusjoner og forretningsforetak har ytret ønsker om å få betale penger som kan lokke ut informasjon til å løse drapssaken.

I dag et det tre uker siden Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) ble knivdrept i Baneheia. Trass i stor politiinnsats og enorm tipsmengde synes en løsning på drapene å være langt unna.

Politiet styrer

I går ga politiet klarsignal til at det blir satt opp en dusør til den som gir tips som løser mordgåten. Formelt har ikke politiet lov til selv å arrangere en dusør. Derfor vil lokalavisa Fædrelandsvennen stå for det praktiske med å ta imot innbetalinger. Tipsene skal gå til politiet som også skal avgjøre om det skal utbetales dusør hvis drapssaken blir oppklart.

Rent praktisk vil det bli lagt ut lister der enkeltpersoner kan tegne seg for bidrag. I tillegg er det opprettet en bankkonto for innbetalinger fra enkeltpersoner og bedrifter.

Bidrag kan betales til Lena og Stine Sofies dusør/minnefond på konto 6318.05.36207.

Fædrelandsvennens sjefredaktør Finn Holmer-Hoven sier til Dagbladet at det seinere vil bli satt en øvre grense for dusøren.

Minnefond

Det overskytende beløpet skal overføres til et minnefond. Opplegget er klarert med de drepte jentenes pårørende.

Kriminalsjef Arne Pedersen hilser dusørordningen velkommen og håper det kan føre etterforskerne raskere til målet.