Utlover dusør for juvelene fra Cannes

Ranet til deg diamanter for 800 millioner kroner for litt over en uke siden.

EKSKLUSIVT HOTELL Carlton Hotel i Cannes 31. juli, var åsted for et juvelran. Foto: Eric Gaillard/REUTERS/NTB Scanpix
EKSKLUSIVT HOTELL Carlton Hotel i Cannes 31. juli, var åsted for et juvelran. Foto: Eric Gaillard/REUTERS/NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En bevæpnet mann ranet 28. juli utstillingen på Carlton-hotellet i Cannes, som ligger langs strandpromenaden, i godt selskap med andre femstjerners hoteller og eksklusive butikker.

Den væpnede gjerningsmannen fikk med seg gjenstander med en anslått verdi på over 800 millioner kroner.

Tirsdag varslet forsikringsgiganten Lloyd's of London at den første personen som bidrar med opplysninger som kan føre til at diamantene kommer til rette, vil kunne få en belønning på inntil nesten 8 millioner kroner, melder NTB.

- Tilbudet er underlagt visse betingelser, heter det i en uttalelse fra selskapet.

Raneren i Cannes kom seg unna med en koffert fylt med juveler, deriblant ringer, anheng og øredobber. Juvelene var del av en utstilling på luksushotellet Carlton i regi av en juvelér eid av den israelske milliardæren og forretningsmannen Lev Leviev.

Ledelsen ved hotellet vil ikke kommentere saken.

Kilder i etterforskningsgruppen har fortalt RTL at han truet til seg juvelene med et skytevåpen.

Ransmannen klarte å unngå sikkerhetsvaktene og rømte fra stedet med en koffert, som inneholdt juvelene, skriver Sky News.

En talsmann i det lokale politiet sier til franske medier at de gjør alt de kan for å fange tyven og å få tilbake juvelen.

- Tyver ser på Cannes som et sted de kan ta fra de rike, sa talsmannen.

Det er mindre en to måneder siden smykker og juveler verdt seks millioner kroner ble stjålet fra et annet hotell i filmbyen. En ansatt i Chopard var ute for kvelden, da tyver slo til mot verdiskapet på hotellrommet hennes, som inneholdt smykkene. De rev safen ut fra veggen, og stakk av.

Kjendiser og milliardærer fra hele verden besøker ofte den lille byen langs den franske rivieraen.