Utlover dusør på 10 000 for tips om drapet på kaninen Zora (7)

Matmor fant Zora med avkappet hode i hagen.

FUNNET DØD: Matmor Yvonne Wollertsen fant kaninen Zora med avkappet hode i hagen søndag morgen. Foto: Privat
FUNNET DØD: Matmor Yvonne Wollertsen fant kaninen Zora med avkappet hode i hagen søndag morgen. Foto: PrivatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Søndag morgen fant Yvonne Wollertsen den sju år gamle kaninen Zora død i hagen sin i Loddefjord i Bergen.

Zora hadde fått hodet kappet rett av, og måten det var gjort på tydet på at det ikke var noe dyr som hadde vært på ferde, forteller Wollertsen.

Nå utlover Dyrevernalliansen en dusør på 10 000 til den som kan bidra til å oppklare kanindrapet.

- Det virker nesten som det er en bølge av dyredrap på Vestlandet. Det har vært kattedrap, og en rev som døde etter å ha blitt bundet fast og slept etter en bil. Vi vet jo ikke, men kanskje har disse bestialske hendelsene en sammenheng, sier Karen Frivik, informasjonsrådgiver i Dyrevernalliansen.

Halshugd Matmor Wollertsen forteller at hun nå holder et ekstra øye på kaninen Lucy, Zoras lekekamerat, når hun er ute i hagen.

- De to var veldig knyttet til hverandre. Nå sitter Lucy mye ved stedet hvor vi har begravet Zora. Det er helt utrolig at noen i det hele tatt kan finne på noe sånt, sier hun.

Wollertsen forteller at hun med en gang skjønte at en av kaninene var døde da hun så kroppen i hagen med en fugl ved siden av.

VED GRAVEN: Lucy sitter ved graven til lekekameraten Zora, som ble funnet halshugget at matmor søndag morgen. Foto: Privat
VED GRAVEN: Lucy sitter ved graven til lekekameraten Zora, som ble funnet halshugget at matmor søndag morgen. Foto: Privat Vis mer

- Jeg stålsatte meg og gikk ut i hagen, men var virkelig ikke forberedt på det jeg så. Hodet var kuttet rett av. Det var helt tydelig at dette ikke er gjort av dyr, men av mennesker. I tillegg er hodet helt borte, sier hun.

Vil ha tips Wollertsen forteller at hun har fått mye støttemeldinger etter at flere aviser skrev om kanindrapet, men at de foreløpig ikke har noen anelse om hvem som kan stå bak.

- Vi har hatt kaniner i 12 år, både i bur og løst i hagen. De blir på en måte ungene våre.

Det er et nyopprettet fond med midler fra sympatisører som gjør at Dyrevernalliansen kan utlove dusører, og Karen Frivik sier de nå håper på å få inn gode tips.

- En nabo kan ha sett noe i et vindu eller noen kan ha hørt noen snakke om det på en fest. Dyremishandling er noe som engasjerer og vekker sterke følelser hos folk, sier hun.

GODE VENNER: Yvonne Wollertsen forteller at de to kaninene Zora og lucy var gode venner. Nå passer hun ekstra godt på Lucy når hun er løs i hagen. Foto: Privat
GODE VENNER: Yvonne Wollertsen forteller at de to kaninene Zora og lucy var gode venner. Nå passer hun ekstra godt på Lucy når hun er løs i hagen. Foto: Privat Vis mer