Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Utlover dusør på 75 000 kroner i voldtektssak

Plakater som dette henger flere steder i Kvinnherad kommune. - Litt informasjon har kommet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Politiet er kjent med saken, og Kvinnherad lensmannskontor har igangsatt etterforskning i saken, sier Asbjørn Andersen, operasjonsleder i Hordaland politidistrikt, til Dagbladet.

- På nåværende tidspunkt har vi ingen formening om hvem som har satt opp plakatene, men vi håper den videre etterforskningen i saken vil bringe det på det rene ganske snart, legger han til.

Fengsel og bot Plakatene har utspring i en voldtektssak, der en 34 år gammel mann fra Kvinnherad ble dømt til tre og ett halvt års fengsel for voldtekt av en 14 år gammel jente i 2002. Mannen ble også dømt til å betale jenta en samlet erstatning på 287 000 kroner.

Dommen, som falt i Gulating lagmannsrett 3. desember i fjor, er anket til Høyesterett. Når, og eventuelt hvilken behandling saken vil få der, er foreløpig ikke avklart.

Nye beviser? - Anken er av ny dato, og siden dommen ennå ikke er rettskraftig, finner jeg ingen grunn til å kommentere saken. At det skal være hengt opp plakater som utlover dusør, er ukjent for meg, sier statsadvokat Arild Oma, som var aktor da saken var til behandling i Gulating lagmannsrett.

- Høyesterett skal uansett ikke ta stilling til skyldsspørsmålet i saken, kun straffeutmåling og eventuelle saksbehandlingsfeil. Dersom det skulle dukke opp nye beviser i saken, er det noe kommisjonen for gjenopptakelse av straffesaker må se på, sier Oma.

Anmeldt seks år senere Voldtekten, som skal ha funnet sted hjemme hos domfelte høsten 2002, ble ikke anmeldt av fornærmede før i september 2008, men det ikke lagmannsretten grunn til å legge nevneverdig vekt på.

Plakatene - som henger på en bussholdeplasser, butikker og andre strategiske samlingspunkt i Kvinnherad kommune - skal ha blitt satt opp natt til torsdag.

- Jeg så den da jeg skulle ta bussen til skolen. Dette er en sak som opptar mange i bygda, sier en mannlig student til Dagbladet. 

Svar på e-post Dagbladet tok kontakt på e-postadressen som står skrevet på plakaten - med spørsmål om bakgrunn for dusøren, og hvorvidt publikum har respondert.

Vi mottok følgende svar torsdag kveld:

«Litt informasjon har kommet, men håper på mer etterhvert som folk leser plakatene».
 

Utlover dusør på 75 000 kroner i voldtektssak
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling