UTLYSER NYE STILLINGER: Politimester Anstein Gjengedal forteller at de vil utlyse ti nye stillinger etter den dramatiske voldtektsbølgen som herjer i hovedstaden. 
Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / Dagbladet
UTLYSER NYE STILLINGER: Politimester Anstein Gjengedal forteller at de vil utlyse ti nye stillinger etter den dramatiske voldtektsbølgen som herjer i hovedstaden. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / DagbladetVis mer

Utlyser ti nye stillinger etter voldtektsbølgen

Politimester Anstein Gjengedal nekter for at det er fritt fram for overgripere i hovedstaden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det er krevende å være politimester i Oslo akkurat nå, men vi har mange flinke folk som gjør en fenomenal jobb og som står på. Men sett i lys av høsten etter 22. juli med fem drap på kort tid og flere overfallsvoldtekter, er det ikke hyggelig, sier Anstein Gjengedal til Dagbladet.

Det er for tida mellom 23 og 26 ansatte på sedelighetsavsnittet. Tillitsvalgt Eirik Wilmann gikk i forrige måned ut og sa at det var fritt fram for overgripere.

- Ikke fritt fram
Siden Wilmann gikk ut med sine bekymringer 19. september, har ytterligere elleve kvinner blitt utsatt for overfallsvoldtekt i Oslo.

- Det er slett ikke fritt fram for overgripere. Dette er prioriterte saker som vi tar på alvor, og det er ikke avgitt folk fra sedelighetsavsnittet til 22. juli-enheten. Den har vært skjermet, og vi må sørge for at de får mer ressurser, og vil utlyse ti stillinger og få på plass dette raskt, sier Gjengedal.

- Vi må avgi folk fra andre seksjoner for å få sikret at de får ressursene de trenger, sier han videre.

Kommune-samarbeid Politimesteren har i dag vært i møte med Oslo kommune, og forteller at de har kommet fram til at de vil samordne ressursene sine. Nå skal kommunens parkeringsvakter, skjenkekontroll og andre være mer oppmerksomme.

- De har tross alt mange offentlig ansatte ute på jobb i Oslo som vi vil at skal ha et ekstra blikk på noen områder og vise mer tilstedeværelse. Vi vil også se på muligheter for å øke belysningen og jeg tror vi kan få til en del forebyggende straks-tiltak.

- Men vi er i området. Vi kom med en gang vi ble varslet om jenta som ble voldtatt i Vaterland, men vi var der ikke akkurat da. Vi kan tross alt ikke dekke opp hele byen hvert eneste minutt.