Utmeldt Kleppe på Sørlandsliste

Eks-Frp'er Vidar Kleppe sier at han høyst sannsynlig stiller på en sørlandsliste. Han kan få konkurranse fra Dag Danielsen og Det liberale folkeparti som vurderer å stille egen stortingsliste i Vest-Agder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dag Danielsen bekrefter overfor VG at de ønsker å stille lister i alle fylker, men sier han vil snakke med Vidar Kleppe om saken.

Søndag sendte Kleppe en kort e-post til generalsekretær Geir Mo i Fremskrittspartiet om at han melder seg ut.

- Jeg skrev ingen begrunnelse. Alle skjønner hvorfor jeg melder meg ut, sier Kleppe til Dagbladet.

Flere utmeldinger

Senere på dagen sendte Mo ut en pressemelding om at stortingsrepresentant Vidar Kleppe har meldt seg ut av partiet. Og han er ikke den eneste: Styremedlemmene i Jondal Frp i Hordaland meldte seg ut i helgen og Skiptvet Frp i Østfold la ned lokallaget fredag kveld i protest mot partiledelsene behandling av Vidar Kleppe.

Frps gruppeleder i kommunestyret i Skiptvet, Roy Vidar Heia, sier til NTB at han kommer til å melde seg ut av partiet. Han er også vararepresentant på Stortinget.

Stortingets fjerde største

Med Vidar Kleppes utmeldelse har Frps stortingsgruppe de siste månedene krympet fra 25 til 21 representanter, fra Stortingets nest største parti til det fjerde største, ifølge VG.

Vidar Kleppe bekrefter overfor NTB at han har stor støtte blant sørlandsfolket.

- Hvis det blir en sørlandsliste, må en gå i gang med å samle inn de 500 underskriftene som er nødvendige for å stille liste. Sørlandslisten høres ut som et rimelig bra alternativ, sier Kleppe til NTB.

Stortingsrepresentanten, som sist torsdag ble suspendert for 12 måneder av landsstyret i Fremskrittspartiet, forteller at han har fått mange henvendelser.

- Jeg har sikkert fått 100 telefoner, og folk er kommet hjem til meg med underskrifter i tilfelle det skulle bli aktuelt med en ny liste, sier Kleppe.

- Sterkere samhold

Frp-formann Carl I. Hagen sier til NTB at utmeldelsen bekrefter inntrykket av at Kleppe gjennom flere år har arbeidet for sine egne interesser fremfor gjennomslaget av Fremskrittspartiets politikk.

- Utmeldelsen får ingen andre praktiske konsekvenser enn at det blir en lettere tone, et sterkere samhold og sterkere lagspill i stortingsgruppen, sa Carl I. Hagen til NTB etter at utmeldelsen ble kjent søndag kveld.

Det at Kleppe gjentatte ganger selv har fremhevet at han er en lagspiller, mener Hagen bekrefter hans manglende lagspill.

- Det er den som er solospiller og som ikke er noe særlig interessert i sitt lag som selv vil påstå at han er en lagspiller, sier Hagen.

Hagen utløste utmeldingen

I Aftenposten søndag antydet Carl I. Hagen at han ville offentliggjøre negative opplysninger om Kleppe dersom han melder seg inn i et annet parti.

- Dette er norsk politikk uverdig. Trusler egner seg ikke som politisk virkemiddel, sier Kleppe til NTB. Kleppe sier til Aftenposten at Hagens omtale av ham i avisen var utløsende for at han søndag meldte seg ut.

Hagen sier at han har forsøkt å legge bånd på sine karakteristikker av Kleppe i og med at han har vært en partikollega.

- Blir han en politisk motstander, vil vi behandle ham som en motstander, sier Hagen til NTB.

(NTB)