Utnevner egen minister for Suu Kyi

Juntaen har utnevnt en egen minister for kontakt med fredsprisvinner Aung San Suu Kyi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Det er den regjeringskontrollerte avisen The New Light of Myanmar som i dag melder at regjeringen utnevner en «liaison minister» for å holde kontakt med opposisjonslederen og fredsprisvinneren Aung San Suu Kyi.

Utnevnelsen kommer etter et forslag fra FNs spesialutsending Ibrahim Gambari i forrige uke.

- Av respekt for Gambaris anbefaling for å skape gode forbindelser med Aung San Suu Kyi, har visearbeidsministeren Aung Kyi blitt utnevnt til viseminister for forbindelser, skriver avisen i dag.

Utnevnelsen ble også lest opp på burmesisk TV, melder Bangkok Post.

Ukjent antall drepte

Sikkerhetsstyrkene i landet har de siste ukene aksjonert mot buddhistiske klostre, og utført nattlige ransakelser og arrestasjoner. Et ukjent antall mennesker er drept og flere hundretalls arrestert.

Menneskerettsforkjempere er bekymret for at juntaen nå gjør kosmetiske endringer for å minske det internasjonale presset etter at regimet slo ned demokratibevegelsen, skriver New York Times.

En lederartikkel i The New Light of Myanmar i går, tyder imidlertid ikke på at regjeringen vil løslate henne den nærmeste tiden.

- De tre kravene fra demonstrantene; lavere priser, løslatelse av Aung San Suu Kyi og politiske fanger, og nasjonal forsoning, kan ikke komme gjennom demonstrasjoner, skrev avisen.

Aung San Suu Kyi har vært holdt i husarrest i 12 av de siste 18 årene.

DEMONSTRERER FOR SUU KYI: Burmesiske demonstranter protesterer utenfor ambassaden i Bangkok på søndag.