Ukas værvinner

- Utnytt fredagen

Til helga er det spådd knallvær over store deler av landet, men det varer ikke lenge. - Man må ta de dagene man får, sier meteorologen.

FINVÆR: Til helga er det spådd knallvær over store deler av landet, men det varer ikke lenge. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Julimåned har foreløpig ikke hatt mye å by på for sommerhungrige nordmenn, og nok ei uke med ustabilt og skiftende vær står for tur. Men den kommende helga blir imidlertid et lite plaster på såret, skal vi tro statsmeteorolog Rafael Escobar Løvdahl ved Meteorologisk institutt.

Knallvær

- Alt i alt tror jeg man vil få en varm og fin helg. Østafjells, hvor det har vært en kald julimåned og mye nedbør, ser det ut til å bli riktig så fint, sier Løvdahl.

- På fredag og lørdag blir det nok over 25 grader i sør, og i nord kan det komme over 25 noen steder lokalt.

Men ingenting varer evig.

- I løpet av lørdagen vil det begynne å endre seg, for da kommer det et nytt værsystem. Så det gjelder å utnytte fredagen hvis man befinner seg Østafjells, sier Løvdahl.

Ukas værvinner

Ifølge meteorologen vil de fleste stedene i landet få pent vær på et eller annet tidspunkt den kommende uka. Vestlandet er blant dem som først får smake på væromslaget til helga, men også der vil det lysne fram mot neste helg. Men det er i nord det blir penest.

- Jeg vil nok si at Troms får det beste været sett under ett, sier Løvdahl, og forteller om mye sol og temperaturer over 25 grader på fredag, samt mellom 15 og 20 grader ut neste uke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer