Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Utnytt helgeværet

I helga blir det gode muligheter for fint vær i store deler av landet. Så blir det verre.

VÆRET: Det blir sol i store deler av landet denne helgen, melder meteorolog Pernille Borander. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
VÆRET: Det blir sol i store deler av landet denne helgen, melder meteorolog Pernille Borander. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Vis mer

Mange nordmenn har fortvilet over det triste vinterværet vi har blitt servert i vinter – og i de siste dager. Til de som lengter etter sollys har statsmeteorolog Pernille Borander en gladnyhet:

- Det ser ut til at mange vil få en fin start på helga. I stort sett hele Sør-Norge blir det oppholdsvær og sol både fredag og lørdag. Noen skyer må vi forvente, men forholdene ligger til rette for fine dager, sier Borander til Dagbladet.

Fra sol til sludd

Nord-Norge har allerede hatt noen fine dager med skyfri himmel, men ifølge Borander må nordlendingene nå stålsette seg for sludd og måke-forhold, før sola heldigvis igjen titter fram på søndag. Da blir det både varmere og mindre vind.

Borander anbefaler folk å utnytte helgeværet, for i neste uke kommer den milde, våte og triste vinteren tilbake, med lavtrykkene i stort sett hele landet.

- Det er bare å nyte helga for vi blir ikke kvitt det triste vinterværet med det første, sier Borander.


   TRIST: Det blir trist vær i store deler av landet når lavtrykkene vender tilbake til uken. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
TRIST: Det blir trist vær i store deler av landet når lavtrykkene vender tilbake til uken. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Det blir vått og mildt. Det forventes bygevær i form av regn og sludd, men da temperaturene skal synke mot slutten av uka, kan det også bli muligheter for snø. Men for Sør-Norge blir det nok ikke hvite landskap og skiføre, sier statsmeteorologen.

Venter kuling

Lavtrykkene fører også med seg vind. På Vestlandet forventes det sterk kuling, og muligens en liten storm, på de mest utsatte stedene. I Nord vil det være fralandsvind, og det vil dermed blåse ekstra i kyst og fjordstrøk.

Også i fjellet vil vinden merkes betraktelig.

Hele Norges coronakart