Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Utnyttet 36 lutfattige vietnamesere til å jobbe på norske gårder

44-åring dømt til fem års fengsel.

GJEMTE PASSENE: I denne garasjen skal 43-åringen ha oppbevart vietnamesernes pass før han tvang dem til å jobbe for lav lønn. Nå er han dømt til fem års fengsel for menneskehandel. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
GJEMTE PASSENE: I denne garasjen skal 43-åringen ha oppbevart vietnamesernes pass før han tvang dem til å jobbe for lav lønn. Nå er han dømt til fem års fengsel for menneskehandel. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 44 år gammel mann er dømt til fengsel i fem år for å ha utnyttet til sammen 36 vietnamesiske arbeidere til tvangsarbeid på gårder.

Dommen er ett år strengere enn aktors påstand, melder Drammens Tidende.

Mannen har over en fireårsperiode rekruttert vietnamesisk arbeidskraft til landbruket, og er i Eiker, Modum og Sigdal tingrett dømt for grov menneskehandel, grov hvitvasking av cirka fem millioner kroner og grovt skattesvik på cirka 600 000 kroner i unndratt skatt.

Mannen skal, ifølge dommen, ha vært mellommann mellom utenlandske sesongarbeidere og norske gårdeiere. Blant annet skaffet han seg fullmakt til bankkontoene til arbeiderne.

 Mannens forsvarer Knut-Erik Storlykken Søvik sier til NRK at hans klient mener dommen er uriktig:

- Han mener han har drevet en virksomhet som ikke kan klassifiseres som tvangsarbeid, og han hevder også at han ikke har utnyttet arbeiderne.

- Han mener selv han har gjort dem en tjeneste ved å ta dem til Norge for å jobbe. Det er her den grunnleggende uenigheten i forhold til rettens avgjørelse ligger, sier Søvik.

(NTB)


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart