Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Utøya-far anmelder politiet

Datteren ble drept på Utøya, nå anmelder han politiet for mangelfull jobb 22. juli i fjor.

ANMELDER: Far til Rafal som ble drept på Utøya i fjor, Yasin Mohamad Jamil, har anmeldt politiet for dårlig jobb. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
ANMELDER: Far til Rafal som ble drept på Utøya i fjor, Yasin Mohamad Jamil, har anmeldt politiet for dårlig jobb. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I utgangspunktet ønsket Jamil å undersøke om flere etterlatte ville stille seg bak anmeldelsen av politiet, men ifølge Stavanger Aftenblad er det bare han som har ønsket å anmelde.

Denne uken har Jamil vært i avhør hos Spesialenheten for politisaker, avdeling Vest-Norge, for å gi en utfyllende forklaring til anmeldelsen.

- Vi har nå frist til 1. november med å avgjøre om vi skal etterforske saken, sier leder for Spesialenheten, advokat Paal-Henrich Berle.

Jamils datter Rafal var en av de siste ungdommene som ble skutt på Utøya. Faren mener politiet ikke gjorde jobben sin og bør stilles til ansvar. Han leverte anmeldelsen etter domsavsigelsen mot Anders Behring Breivik.
(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media