Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Utøya-far roser Hareide for kritikken fra talerstolen

- Det han sa var noe av det tydeligeste som er blitt sagt etter 22. juli i fjor.

KRITISK: KrF-leder Knut Arild Hariede mener regjeringen har feilinformert Stortinget. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet
KRITISK: KrF-leder Knut Arild Hariede mener regjeringen har feilinformert Stortinget. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Den største oppreisninga fikk vi fra Knut Arild Hareide. Han var meget kritisk og satt dem litt på plass. Han var den tøffeste og tydeligeste.

Det sier Jarl Robert Christensen til Dagbladet etter å ha fulgt den tre timer lange redegjørelsen i Stortinget i dag.

Christensen mistet dattera Birgitte Smetbak (15) på Utøya, og har flere ganger vært kritisk til at det tok lang tid før dattera hans fikk profesjonell hjelp på Utøya.

- Noe av det tydligeste Fra talerstolen i Stortinget sa KrF-leder Knut Arild Hareide at statsminister Jens Stoltenbergs beklagelse for beredskapssvikten 22. juli i fjor er «meget sjelden».

- Den viser at han og regjeringen erkjenner ansvar for svikten på alle plan, sa Hareide.

En slik kritikk fra Hareide var etterlengtet, forteller Christensen.

- Det han sa var noe av det tydeligeste som er blitt sagt etter 22. juli i fjor, sier Christensen til Dagbladet.

- Bra med selvkritikk Christensen synes også det var bra at Helga Pedersen i dag påpekte at et helt konkret tips om Anders Behring Breivik ble skrevet ned på en gul lapp før den ble liggende urørt i nesten 20 minutter hos politiet, etter at bomba hadde gått av i regjeringskvartalet den 22. juli i fjor.

PÅRØRENDE: Jarl Robert Christensen mistet datteren Birgitte Smetbak (15) på Utøya
PÅRØRENDE: Jarl Robert Christensen mistet datteren Birgitte Smetbak (15) på Utøya Vis mer

- Det er bra at de kritiserer slike enkeltpunkter. Det er viktig for da føler vi at vi blir hørt. Dette er vår kritikk. Det er godt de tar den selv også, sier han.

- Savner «et unnskyld» I sin redegjørelse for Stortinget i dag beklaget Jens Stoltenberg at beredskapen ikke var bedre 22. juli. Christensen sier at en slik beklagelse ikke betyr noe for ham personlig.

- Det er så mange som har beklaget, men ikke en kjeft som har sagt unnskyld. Det er lett å si beklager, men det er når du sier unnskyld at du mener det, sier Christensen til Dagbladet.

REDEGJORDE: Statsminister Jens Stoltenberg redegjorde i dag i Stortinget om regjeringens oppfølging av rapporten fra 22. juli-kommisjonen.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
REDEGJORDE: Statsminister Jens Stoltenberg redegjorde i dag i Stortinget om regjeringens oppfølging av rapporten fra 22. juli-kommisjonen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media