UTSETTES: Illustrasjonsbilde av kunstverket som vant konkurransen om et minnesmerke for 22. juli. Foto: Jonas Dahlberg Studio / NTB scanpix
UTSETTES: Illustrasjonsbilde av kunstverket som vant konkurransen om et minnesmerke for 22. juli. Foto: Jonas Dahlberg Studio / NTB scanpixVis mer

Utøya-minnesmerke utsatt ett år

Opplyser kommunalminister Jan Tore Sanner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Avdukingen av minnesmerket ved Utøya etter terrorangrepene 22. juli 2011, er utsatt i ett år, opplyser kommunalminister Jan Tore Sanner til NTB.

Regjeringen går inn for å opprettholde Sørbråten som sted for minnesmerket, til tross for naboenes protester, melder NTB.

Mandag kveld var alle de berørte partene samlet til et møte om det omstridte 22. juli-minnestedet som er planlagt på Sørbråten ved Utøya med kommunalministeren og kulturminister Thorhild Widvey (H).

Etter møtet opplyste Sanner at minnesmerket først vil bli åpnet 22. juli 2016, og ikke samme dato i 2015, som tidligere planlagt.

Regjeringen har i kveld også lagt ut en pressemelding om dette.

- Jeg har stor forståelse for at dette er en sak som vekker sterke følelser. Regjeringen er derfor opptatt av å ha god dialog med berørte om minnestedene og en verdig prosess for å få på plass minnesmerket. Nå blir det derfor en ordinær reguleringsprosess rundt minnesmerket som er planlagt på Sørbråten i Hole kommune. Vi skal ikke ta noen snarveier i denne saken, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner i pressemeldingen.

- I dette planarbeidet blir naboer og andre hørt slik det er vanlig. Det gir oss også muligheter til å jobbe mer med skjermingstiltak rundt minnestedet som beplantning, og tiltak i forbindelse med trafikkhåndtering og tilgjengelighet, sier han videre.