Utøya-overlevende krever å få høre hverandre vitne

Ber retten gjøre et unntak i terrorrettsaken.

MONTERES OPP: Tiltalebenken og vitneboksen i rettsal 250 i Oslo tinghus, der Anders Behring Breivik stilles for retten 16. april, var i forrige uke i full gang.  
Foto: Heiko Junge / Scanpix
MONTERES OPP: Tiltalebenken og vitneboksen i rettsal 250 i Oslo tinghus, der Anders Behring Breivik stilles for retten 16. april, var i forrige uke i full gang. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Bistandsadvokatene i 22. juli-rettssaken krever at Utøya-overlevende som skal vitne får lov til å høre hverandres vitnemål.

Vanligvis får ikke vitner lov til å følge rettssaker før de selv har vitnet.- Vi mener de bør få anledning til å høre på de andres forklaringer. De har alle hatt mulighet til å lese de andres politiforklaringer. De har også en utstrakt kontakt og er godt kjent med hverandre og forklaringene som er gitt, sier Siv Hallgren, en av de koordinerende bistandsadvokatene i terrorsaken, til Dagbladet.

- Vi mener at det er viktig at de får lov til å være der og støtte hverandre underveis. Det er viktig for dem å kunne følge saken.

Forsvarerne skeptiske Breiviks forsvarere stiller seg negative til forslaget. Spørsmålet vil bli avgjort av retten.

- Vanligvis er det ikke mulig for vitner å følge rettsforhandlinger før de selv har vitnet, og vi mener det må være slik i denne saken også. Vi mener vi må følge de normale reglene, og at det er svært viktig å følge rettsikkerhetsprinsipper som dette i denne saken, sier Vibeke Hein Bæra, en av Breiviks fire forsvarere, til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer