Utøya-overlevende truet etter Listhaug-refs: «Hvorfor døde du ikke»

Utøya-overlevende Tarjei Jensen Bech kritiserte Sylvi Listhaug, men ble kort tid etter utsatt for kraftig hets i en epost. Nå ber han statsministeren gripe inn.

HETSET: Tarjei Jensen Bech, fylkesvaraordfører i Finnmark, ble utsatt for alvorlig hets i en epost etter at han tirsdag mente at Sylvi Listhaugs forklaring på et omdiskutert innlegg er lite troverdig. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
HETSET: Tarjei Jensen Bech, fylkesvaraordfører i Finnmark, ble utsatt for alvorlig hets i en epost etter at han tirsdag mente at Sylvi Listhaugs forklaring på et omdiskutert innlegg er lite troverdig. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Kjære Erna Solberg. I går fikk jeg denne eposten. Jeg håper du ser hva retorikken til Sylvi Listhaug nører opp under, skriver Bech på Twitter.

Bech, som er fylkesvaraordfører i Finnmark, sier «dette er de samme jeg og mine venner så 22. juli», og ber statsministeren vise lederskap og be Listhaug faktisk beklage og slette innlegget.

- Det er nok nå. Slik styrer man ikke et land, skriver Bech.

«Hvorfor døde du ikke»

I eposten som ble sendt like over midnatt, har avsenderen limt inn et utdrag av en tekst fra NTB tirsdag kveld, der det står at Bech ble skutt i beinet av Anders Behring Breivik under terrorangrepet på Utøya. Deretter stiller avsenderen Bech følgende spørsmål:

- Hvorfor døde du ikke din AP kommunist.

Etter et innlimt sitat der Bech sier han ikke ser noen beklagelse i Listhaugs budskap tirsdag kveld og fastslår at hun heller ikke har slettet den opprinnelige meldingen, fortsetter avsenderen med følgende konklusjon:

- Du bør stikke til svartingland, og dø der. Du er ikke Norsk og ikke Nordmann. Stygge idiot. Gå ned i vekt og bli der.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer