Utøya-vitne truet på e-post

Muhammed Abdulrahman, som vitnet i terrorsaken torsdag, mottok trusler via e-post mens han var i Oslo tinghus.

TRUET: Mohammed Abdulrahman vitnet i dag Oslo tingrett om drapene han var vitne til på Utøya. Han fortalte også retten at han fortsatt har store problemer med å bearbeide opplevelsene fra 22. juli. Mens han vitnet, mottok han en trussel. Foto: Foto: Håkon Eikesdal
TRUET: Mohammed Abdulrahman vitnet i dag Oslo tingrett om drapene han var vitne til på Utøya. Han fortalte også retten at han fortsatt har store problemer med å bearbeide opplevelsene fra 22. juli. Mens han vitnet, mottok han en trussel. Foto: Foto: Håkon EikesdalVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det melder NRK.

Det vitnet tre Utøya-overlevende etter lunsj i Oslo tingrett. Muhammed Abdulrahman (20) fra Hamar var den siste av de tre som vitnet.

På grunn av trusselen ble han fraktet ut bakveien med politieskorte da han var ferdig med å vitne.
 
Via epost Truslene skal ha gått på at Abdulrahman skulle «tas» på vei fra Oslo tingrett.

VG nett melder at det var VG som mottok og varslet om truslene. Mailen kom til avisa rundt en time før Abdulrahman gikk i vitneboksen.

Politiet har nå startet etterforskning.

- Vi bekrefter at det ble mottatt trusler via epost. Den etterforskes nå av Oslo politidistrikt, sier operasjonsleder Even Jørstad til Dagbladet.

Politiet har i etterkant av truslene iverksatt «visse tiltak» forteller han videre.

Dukket under vann I tingretten i dag fortalte Abdulrahman om flukten fra Utøya. Han overlevde trolig ved å dukke under vann.

Etter å ha vært flere steder på øya kom han til «stoltenberget». Han gikk ut i vannet og vurderte å legge på svøm. Da så han Breivik.

- Jeg så hodet til tiltalte stikke frem på toppen av «stoltenberget». Han begynte å fyre av skudd, men jeg så ikke hvem han skøyt mot, sa han.

20-åringen dukket under vann flere ganger for å unngå å bli oppdaget. Det lyktes han med og Breivik forvant i retnings Bolsjevika.
Abdulrahman gikk da opp av vannet.

Til slutt oppdaget han en båt som plukket opp folk. Abdulrahman fikk kontakt med båten og ble plukket opp og fraktet vekk.