Utøya-vitner sier de så en annen gjerningsmann

Vitner til massakren på Utøya sier i dommeravhør at de så en annen, mørkhåret gjerningsmann samtidig som de hørte skuddsalver et annet sted på øya.

LIKE FØR SLUTTEN: Bildet, som er hentet fra en amatørvideo, viser Breivik helt på slutten av Utøya-massakren. Få minutter etter ble han pågrepet av politiets beredskapstropp. Foto: PRIVAT
LIKE FØR SLUTTEN: Bildet, som er hentet fra en amatørvideo, viser Breivik helt på slutten av Utøya-massakren. Få minutter etter ble han pågrepet av politiets beredskapstropp. Foto: PRIVAT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet understreker at de har konkludert med at Anders Behring Breivik var alene under massakren på Utøya, selv om det er vitner i saken som beskriver én til gjerningsmann.

Dagbladet kjenner til at det skal være to vitner som i dommeravhør, uavhengig av hverandre, beskriver to ulike gjerningsmenn under massakren på Utøya. Et tredje vitne skal i dommeravhør ha forklart at han svømte ved siden av en for ham ukjent, voksen person ut fra øya og til fastlandet.

Vedkommende hevder han aldri hadde sett denne personen tidligere. Personen beskrives relativt likt, som mørkhåret og anslagsvis i 30-åra og ulik terroristen Anders Behring Breivik (32) som ble pågrepet på øya. Vitnene skal ha sett personen, samtidig som de hørte skuddsalver fra andre steder på øya.

— Ingen tekniske spor Politiadvokat Christian Hatlo sier til Dagbladet at han er kjent med forklaringene.

— Vi er kjent med at det er noen vitner som har beskrevet opptil flere gjerningsmenn. Men vi har konkludert med — og er temmelig trygge på — at det bare var én gjerningsperson på Utøya, og at det er siktede. Dette bygger på vitnebeskrivelser generelt og funn på stedet. Det er funnet to våpen, som siktede hadde, og hylser til disse. Det er ikke funnet noe annet, sier Hatlo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer