Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Utpeker mulig drapsmann

En mulig alternativ drapsmann lanseres fredag i en ny bok om den over 40 år gamle Fredrik Fasting Torgersen-saken. Torgersen sjøl har hele tida hevdet at han er uskyldig dømt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Boka «...aldri mer slippes løs...» er skrevet av frilansjournalist Camilla Juell Eide og advokat Erling Moss.

Etter et Dagbladet får opplyst, skal det være snakk om en mann som bodde i umiddelbar nærhet til gården i Skippergata i Oslo, hvor den 16 år gamle jenta ble funnet drept i 1957. Mannen er død tre-fire år etter drapet.

Etter at morderen drepte 16-åringen i kjelleren i den omtalte gården, ble hun tent på. Det oppsto brann, og den nå avdøde mannen skal være en av de første som oppdaget at det brant, fordi det sivet røyk opp i leilighetene over.

Bittmerker

Et sentralt bevis mot Torgersen i Eidsivating lagmannsrett i 1958 var bittmerker på avdøde, som sakkyndige mente stemte overens med Torgersens tenner.

Under etterforskingen den gang ble tennene til flere sex-forbrytere undersøkt, men tennene til den omtalte mannen ble ikke sjekket i det hele tatt.

Mannen var på det tidspunktet aldri aktuell som drapsmann, men han ble avhørt som vitne. Både politi og påtalemyndighet er i dag overbevist om at mannen er uskyldig, etter det Dagbladet får opplyst.

Sentralt bevis

Mannen, som var alkoholisert, skal seinere ha snakket i fylla om 16-åringen og drapet i kjelleren, slik at Camilla Juell Eide og Erling Moss nå har rettet oppmerksomheten mot vedkommende. Tidspunktet da 16-åringen døde ut fra promille i blodet, blir også gjenstand for ny vurdring.

Torgersen-saken er begjært gjenopptatt. Tannbeviset står sentralt.

Britiske sakkyndige arbeider nå med å gjennomgå den delen av saken på nytt, og derers konklusjoner er ventet om ikke lenge.