<strong>ADVARER:</strong>  I en kommentar fra den koreanske avisen Central News Agency (KCNA) bygger det hele på at at Tokyo har en stående ordre om å ødelegge enhver rakett på vei mot Japan, slike handlinger kan føre til et kjernefysisk angrep fra Nord-korea mot øynasjonen. Foto: AP Photo/Shuji Kajiyama
ADVARER: I en kommentar fra den koreanske avisen Central News Agency (KCNA) bygger det hele på at at Tokyo har en stående ordre om å ødelegge enhver rakett på vei mot Japan, slike handlinger kan føre til et kjernefysisk angrep fra Nord-korea mot øynasjonen. Foto: AP Photo/Shuji Kajiyama Vis mer

Utpeker Tokyo som ypperste bombemål

Kim Jong-un går ut med en sterk advarsel mot Japan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag har Nord-Korea gått ut med en advarsel mot Japan.

De har har fortalt at Tokyo, rangert som den største byen i verden målt i folketall (med forsteder), vil være det første bombemålet i tilfelle det blir en krig på den koreanske halvøya og Japan oppretter sin fiendtlige holdning, skriver det sydkoreanske nettstedet Yonhap.

Gjør seg klare I en kommentar fra den koreanske avisen Central News Agency (KCNA) bygger det hele på at at Tokyo har en stående ordre om å ødelegge enhver rakett på vei mot Japan, slike handlinger kan føre til et kjernefysisk angrep fra Nord-korea mot øynasjonen.

Japan har satt i gang bruken av sine avanserte Patriot-anti-rakettforsvarsystemer og gjort klar raketter for å håndtere trusselen fra Nord-Korea.

The News Wire skriver at Japan fortsetter med anti-Nord-Korea-politikk som ble etablert en gang i tiden av USA. Dermed har Japan lagt det millitære grunnlaget for en invasjon fra den koreanske halvøya med mye hjelp fra USA.

Pyongyang har truet med å starte et kjernefysisk angrep mot USA og Sør-Korea og samtidig trekke ut sine arbeidstakere fra den koreanske industriparken.

Ny vurdering I går skrev Dagbladet om at Pentagons etterforskningsenhet har gjort en ny vurdering av Nord-Koreas kjernefysiske kapasitet.

<strong>LUFTER RAKETTER:</strong>  Fra en militærparade i Pyongyang oktober 2010. En musudan-missil paraderes for Nord-Koreas ledelse. Foto: EPA/KCNA SOUTH KOREA OUT
LUFTER RAKETTER: Fra en militærparade i Pyongyang oktober 2010. En musudan-missil paraderes for Nord-Koreas ledelse. Foto: EPA/KCNA SOUTH KOREA OUT Vis mer

For første gang konkluderer enheten med de har en «moderat tillitt» til Nord-Korea i forhold til om de kan ha klart å lage en atombombe liten nok til å bli fjernstyrt, skriver The New York Times.

Nord-Korea har reist et av sine missiler i posisjon for utskytning. Raketten ble hevet i skyteposisjon i går, sier en amerikansk talsperson til TV-kanalen BBC.

Dermed er frykten for at Nord-Korea er i ferd med å skyte ut et av sine missiler, kanskje større enn på lenge.

<strong>SPENT:</strong>  Grensa går midt gjennom de blå bygningene. De sørkoreanske vaktene står halvt skjult bak hjørnene, for å ha kortere vei til dekning om noe skulle skje. Foto: Cho Seong Joon/Dagbladet
SPENT: Grensa går midt gjennom de blå bygningene. De sørkoreanske vaktene står halvt skjult bak hjørnene, for å ha kortere vei til dekning om noe skulle skje. Foto: Cho Seong Joon/Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer