Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Utpeker Valgerd som mobbeoffer

Kjell Magne Bondevik mener Valgerd Svarstad Haugland har blitt et mobbeoffer. Han avviser forhåndsdømming i Medhaug-saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet): Statsministeren ofret den vrakede KrF-toppen Jan Birger Medhaug knapt et blikk da de to møttes på fylkesordførernes sommermøte i Stavanger i går. De to hilste ikke en gang på hverandre.

Full tillit

Overfor Dagbladet innrømmer Bondevik at han har hatt mange og lange samtaler med Valgerd Svarstad Haugland om Medhaug-saken og at han hele veien har støttet hennes håndtering av den.

- Valgerd har min fulle tillit. Hun er veldig frittalende, men jeg kan ikke se at hun kunne ha håndtert dette særlig annerledes. Valgerd har fått mye urimelig kritikk, sier Bondevik til Dagbladet.

- Men har ikke KrF med partilederen i spissen forhånds-dømt Medhaug?

- Jeg håper virkelig at ingen føler seg forhåndsdømt i denne saken. Jeg mener partiledelsen har fått klart fram at de ikke forhånds-dømmer noen, svarer han.

Jan Birger Medhaug ble vraket som partiets fylkesordførerkandidat etter at hans ekskjæreste anmeldte ham for voldtekt. Saken er nå henlagt.

Mobbes

Finansminister Per-Kristian Foss sa til Dagbladet lørdag at Svarstad Haugland mobbes i pressen.

- Er du enig med Foss i at Svarstad Haugland har blitt et mobbeoffer?

- Ja, hun har vært det før - og i denne saken har hun nok blitt det igjen. Valgerd har bare fulgt partiets retningslinjer og håndtert saken på en god måte. Men det er ikke å komme ifra at dette har vært en vanskelig sak for partiet.

Overfor Dagbladet avfeier Bondevik kritikken om at han burde ha støttet sin partileder før.

- Hadde jeg sagt noen tidligere hadde det bare skapt ytterligere debatt. Men jeg har hatt tett og god kontakt med Valgerd gjennom hele denne saken og støttet henne, sier Bondevik.

- Forferdelig situasjon

Den vrakede KrF-toppen Medhaug fikk ikke gitt sin versjon av saken til statsministeren i går.

- Det var hyggelig at Bondevik ville komme hit. Det ville ikke ha vært passende av meg å ta kontakt nå, sier Medhaug.

Han har ikke hørt et knyst fra Svarstad Haugland siden saken ble henlagt.

- Hva sier du til at Bondevik mener hun har håndtert denne saken bra?

- Man gjør seg noen tanker, men jeg vil ikke kommentere det. Jeg har kommet i en forferdelig situasjon og vil bare avvikle denne saken på en skikkelig måte, sier Jan Birger Medhaug.

STØTTER VALGERD: Statsminister Kjell Magne Bondevik har full tillit til Valgerd Svarstad Hauglands håndtering av Medhaug-saken. Dette innrømmet han under fylkesordførernes sommermøte i Stavanger i går.