Drapskyldige i 20 år:

Utpekt for drap for 20 år siden - nå trekkes mistanke

- Bevisene så svake at de trekkes ut. Ble avhørt uten voksne da de var fem og sju år gamle. Svensk politi har holdt dem skyldig for drap på Kevin (4) siden 1998.

BLE UTPEKT: Robin Dahlén (24) og Christian Karlsson (26) var fem og sju år da de fikk skylden for å ta livet av Kevin Hjalmarsson (4) i Arvika i Sverige. FOTO: TT / NTB Scanpix
BLE UTPEKT: Robin Dahlén (24) og Christian Karlsson (26) var fem og sju år da de fikk skylden for å ta livet av Kevin Hjalmarsson (4) i Arvika i Sverige. FOTO: TT / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): SISTE: Brødrene Robin Dahlen (24) og Christian Karlsson (26)kan ikke lenger mistenkes for drap på Kevin (4) i august i 1998. Bevisene som politiet la fram i månedsskiftet oktober/november var så svake at de nå trekkes ut av saken. Denne nyvurderingen omfatter ikke spørsmål om oppreisning, sa statsadvokat Niclas Wargren på en pressekonferanse som startet kl. 13 i Karlstad.

Den nye utredningen har ikke avdekket nye tekniske spor.

- Opplysningene som kom fram i avhørene av Christian og Robin er i sum så utydelige, inkonsekvente og har så mange motsigelser at det ikke var grunnlag for politiets konklusjon den gangen, sa statsadvokaten.

- 20 år etter er det ikke mulig å fastslå, men det er opplysninger både for og mot av Kevin kan ha dødd av drukning. Det er ikke grunnlag for å konkludere med, slik det ble gjort for 20 år siden, at Kevin døde av skader utført av Christian og Robin. Skadene kan like gjerne ha kommet fra to trepaller ved vannet.

- Undersøkelsen nå har mange kritiske synspunkter på hvordan avhørene av brødrene ble utført. Den største kritikken går likevel mot konklusjonen politiet kom til den gangen. Det er ikke grunnlag for å konkludere med at Christian og Robin er ansvarlige for dødsfallet. Det er tvilsomt om dødsfallet skyldes noen kriminell handling, det er mer sannsynlig at det har vært en ulykke, sa den svenske statsadvokaten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer