UTPEKT SOM DRAPSMANN: I opptaket politiet fikk seks uker før de gikk til pågripelser, skal denne mannen ha blitt utpekt som Tinas drapsmann i 2000. Foto: Privat
UTPEKT SOM DRAPSMANN: I opptaket politiet fikk seks uker før de gikk til pågripelser, skal denne mannen ha blitt utpekt som Tinas drapsmann i 2000. Foto: PrivatVis mer

Utpekt hovedmann i Tina-saken ber om å bli løslatt

Vil ha ham ytterligere to uker i isolasjon. - Han er syk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER TINGRETT (Dagbladet): Politiet ber om at mannen (36) som er utpekt som hovedmannen i drapet på Tina (20), holdes i full isolasjon i ytterligere to uker. 

Det kommer fram under refengslingsmøtet i Stavanger tingrett fredag. 

Sist han ble framstilt for varetektsfengsling, for to uker siden, ble det klart at han bare skulle sitte i to uker på grunn av det som beskrives som dårlig helsetilstand. De andre tre drapssiktede ble fengslet i fire uker. 

- Ber om å bli løslatt - Han motsetter seg fortsatt varetektsfengling, han ber om å bli løslatt, sier advokat Thomas Randby til Dagbladet rettsmøtet begynte klokka 12. Allerede klokka 12.30 var rettsmøtet avsluttet. 

Randby forsvarer mannen som ble pågrepet som tredjemann i saken, i sitt hjem i Lyngdal 17. september. Mannen nekter for å ha noe med saken å gjøre.  

- HAN ER SYK: Advokat Thomas Randby sier klienten nekter for å ha noe å gjøre med Tina-drapet. - Han begjærer seg løslatt, sier han. Foto Jacques Hvistendahl  /  Dagbladet
- HAN ER SYK: Advokat Thomas Randby sier klienten nekter for å ha noe å gjøre med Tina-drapet. - Han begjærer seg løslatt, sier han. Foto Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

- Han er syk og har vært det lenge. Han har det ikke bra, og tilstanden hans er forverret etter to uker i isolasjon, sier Randby uten å ville gå inn på hvordan syk klienten er. 

- Forundret over medier Siktede møtte ikke selv opp i retten i dag. 

- Han har vært gjennom to avhør á tre timer så langt. Han svarer på alle spørsmål og ønsker å bistå så godt han kan. Han nekter enhver befatning med drapet. Han opplever dette som en stor belastning, sier Randby. 

Dagbladet har møtt en mann som i mange år var nær venn med 36-åringen. Han forteller at vennen har lenge har slitt med rus og psykiske problemer - og at han var svært redd for politiet.

- Jeg går ikke inn på hvilke opplysninger som kommer fram. Det har vært beskrevet i media, ikke minst i Dagbladet, at han er utpekt som hovedmann. Jeg går ikke inn på riktigheten av de oppslagene. Jeg er forundret over at enkelte medier, særlig Dagbladet, på dette stadiet går så langt i å beskrive min klients angivelige rolle. Jeg utelukker ikke at det kan vise seg å være forhastede konklusjoner, sier Randby. 

LUKKEDE DØRER: Politiadvokat Herdis Traa ba om lukkede dører og at mannen fengsles i ytterligere to uker i full isolasjon. Advokat Randby mener isolasjon gjør mannen syk. Foto Jacques Hvistendahl  /  Dagbladet
LUKKEDE DØRER: Politiadvokat Herdis Traa ba om lukkede dører og at mannen fengsles i ytterligere to uker i full isolasjon. Advokat Randby mener isolasjon gjør mannen syk. Foto Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

Den tidligere vennen Dagbladet har snakket med, sier han ikke kan se for seg at 36-åringen har noe med drapet å gjøre.  

- Han kunne til tider opptre svært agressiv, og han kunne bli voldelig. Men at er i stand til å gjøre noe så ekstremt, har jeg vanskelig for å tro, sier kameraten. 

LES SAKEN: Tidligere venn av hovedmistenkt: - Han har fryktet politiet i mange år.

Framstilles også Klokka 13 og 14 i dag framstilles også to av de andre fire mennene for refengsling

Politiet vil be retten vurdere om de kan holde dem i isolasjon i ytterligere to uker. Bare én av mennene, den første som ble pågrepet i saken i forrige måned, samtykket til å sitte ytterligere to uker isolasjon, og han må derfor ikke møte i retten. 

DREPT: Tina Jørgensen (20) fra Stavanger. Foto: Privat / NTB Scanpix
DREPT: Tina Jørgensen (20) fra Stavanger. Foto: Privat / NTB Scanpix Vis mer

Advokat Herdis Traa har bedt om at refengslingene foregår bak lukkede dører. 

LES SAKEN: Vil holde de Tina-drapssiktede i full isolasjon i ytterligere to uke 

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram