Coronautbruddet i Bergen:

Utpekt som corona­spredere: Reagerer

Lederen av Studentparlamentet ved Universitetet i Bergen er overrasket over at studentene er blitt utpekt som ansvarlige for smittespredningen i byen.

SYNDEBUKKER: Mye av skylden for smitteutbruddet i Bergen er blitt lagt på byens studenter og fadderarrangementene. Foto: Eivind Senneset / NTB scanpix
SYNDEBUKKER: Mye av skylden for smitteutbruddet i Bergen er blitt lagt på byens studenter og fadderarrangementene. Foto: Eivind Senneset / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Smittetallene i Bergen har gått kraftig opp de siste to ukene. De fleste smittede har vært tilknyttet studentmiljøet, sa byrådsleder Roger Valhammer (Ap) på en pressekonferanse tirsdag kveld.

Bergen opplever nå den største smitteøkninga siden pandemien startet. Onsdag har totalt 1048 fått påvist smitte i Bergen siden begynnelsen av coronautbruddet.

Mye av skylda for den siste tidas alvorlige utvikling, har studentene i Bergen fått. Det får lederen av Studentparlamentet ved UiB til å reagere.

- Overrasket over retorikken

- Forrige mandag var det utelukkende studentfester som var nevnt som årsak under kommunenes pressekonferanse om smitteutbruddet. Da ble vi ganske overrasket over retorikken, sier Sandra Amalie Lid Krumsvik til Dagbladet.

Hun er leder for Studentparlamentet ved UiB, og representerer med det de 19 000 studentene ved Universitetet.

- Denne uka har det heldigvis endra seg. Nå er vi mer fornøyd med både retorikk og de tiltakene som er iverksatt av kommunen. Vi synes det er fint å se at kommunen nå tar ansvar, legger Krumsvik til.

Det var mot slutten av august at det først ble rapportert om flere smittetilfeller ved NHH. Siden har smitte også blitt påvist ved Høgskulen på Vestlandet, Universitetet i Bergen og Handelshøyskolen BI.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer