Utpekt som drapsmann

Etter TvNorges «Fornemmelse for mord» er en navngitt mann på folkemunne pekt ut som Marianne Rugaas Knudsens drapsmann. - Jeg var på cruise da hun forsvant, sier «syndebukken».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Folkesnakket i Risør tok ny fart etter at programmet «Fornemmelse for mord» tok opp den 22 år gamle forsvinningssaken. I programmet mente såkalte klarsynte at en mann tilknyttet kirken i Risør var drapsmannen. Det ble også publisert tegninger av den påståtte gjerningsmannen.

Etter det gikk rykteflommen høyt. En navngitt mann i lokalmiljøet ble uthengt som drapsmann.

-Jeg kan bekrefte at det snakkes om en navngitt person i ungdomsmiljøene her i Risør. Dette er forferdelig for vedkommende som er blitt plukket ut og ille for et lite lokalsamfunn som Risør, sier Derek Mann til Agderposten. Han er utekontakt i Risør og mener det er blant ungdom at snakket er verst.

-Jeg reagerer kraftig når TV-Norge, på et så spekulativt grunnlag, viser tegninger og på andre måter identifiserer mennesker som ikke kan forsvare seg mot alt folkesnakket, sier Mann.

- Var i utlandet

Agderposten har tatt kontakt med mannen som er i sentrum for sladderet. Han blåser av folkesnakket.

- Jeg blir selvfølgelig frustrert, men jeg lar det ikke gå inn på meg, sier mannen til avisa.

-Jeg føler heller ikke noe behov for å forsvare meg, men hvis noen spør, kan jeg opplyse at jeg ikke var i Norge, men på en cruise-båt - da Marianne forsvant for 22 år siden.

TvNorge har fått skarp kritikk for flere av sine «Fornemmelser». I går gikk politimesteren i Tromsø Truls Fyhn ut og slo fast at synske finnes ikke.

Det er ikke dokumentert noen tilfeller i Norge hvor synske har bidratt til å løse en kriminalsak. Heller ikke i Marianne-saken har TvNorge vært til særlig nytte for politiet - foreløpig.

-TV Norge sier et de har 40 tips som de vil sende over til politiet. Foreløpig avventer jeg et utspill fra TV-stasjonen.

I mellomtiden løper ryktene i Risør, ikke først og fremst blant de eldre innbyggerne, men i ungdomsmiljøene er navnet på den mulige drapsmannen nå et yndet samtaleevne, sier politiførstebetjent Erling Refsland ved Risør politistasjon.

Han har heller ikke nevneverdig tiltro til de klarsyntes evner til å oppklare den 22 år gamle forsvinningssaken.

FORSVANT: Det er 22 år siden Marianne Rugaas Knudsen forsvant, men gjerningsmannen er ennå ikke tatt.