Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Utpekt som drapsmann

Etter TvNorges «Fornemmelse for mord» er en navngitt mann på folkemunne pekt ut som Marianne Rugaas Knudsens drapsmann. - Jeg var på cruise da hun forsvant, sier «syndebukken».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Folkesnakket i Risør tok ny fart etter at programmet «Fornemmelse for mord» tok opp den 22 år gamle forsvinningssaken. I programmet mente såkalte klarsynte at en mann tilknyttet kirken i Risør var drapsmannen. Det ble også publisert tegninger av den påståtte gjerningsmannen.

Etter det gikk rykteflommen høyt. En navngitt mann i lokalmiljøet ble uthengt som drapsmann.

-Jeg kan bekrefte at det snakkes om en navngitt person i ungdomsmiljøene her i Risør. Dette er forferdelig for vedkommende som er blitt plukket ut og ille for et lite lokalsamfunn som Risør, sier Derek Mann til Agderposten. Han er utekontakt i Risør og mener det er blant ungdom at snakket er verst.

-Jeg reagerer kraftig når TV-Norge, på et så spekulativt grunnlag, viser tegninger og på andre måter identifiserer mennesker som ikke kan forsvare seg mot alt folkesnakket, sier Mann.

- Var i utlandet

Agderposten har tatt kontakt med mannen som er i sentrum for sladderet. Han blåser av folkesnakket.

- Jeg blir selvfølgelig frustrert, men jeg lar det ikke gå inn på meg, sier mannen til avisa.

-Jeg føler heller ikke noe behov for å forsvare meg, men hvis noen spør, kan jeg opplyse at jeg ikke var i Norge, men på en cruise-båt - da Marianne forsvant for 22 år siden.

TvNorge har fått skarp kritikk for flere av sine «Fornemmelser». I går gikk politimesteren i Tromsø Truls Fyhn ut og slo fast at synske finnes ikke.

Det er ikke dokumentert noen tilfeller i Norge hvor synske har bidratt til å løse en kriminalsak. Heller ikke i Marianne-saken har TvNorge vært til særlig nytte for politiet - foreløpig.

-TV Norge sier et de har 40 tips som de vil sende over til politiet. Foreløpig avventer jeg et utspill fra TV-stasjonen.

I mellomtiden løper ryktene i Risør, ikke først og fremst blant de eldre innbyggerne, men i ungdomsmiljøene er navnet på den mulige drapsmannen nå et yndet samtaleevne, sier politiførstebetjent Erling Refsland ved Risør politistasjon.

Han har heller ikke nevneverdig tiltro til de klarsyntes evner til å oppklare den 22 år gamle forsvinningssaken.

FORSVANT: Det er 22 år siden Marianne Rugaas Knudsen forsvant, men gjerningsmannen er ennå ikke tatt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!