Kevin-saken:

Utpekt som drapsmenn da de var barn - holdt alt hemmelig i nesten 20 år

Robin (5) og Christer (7) fant kameraten Kevin (4) død i vannet i 1998. Har holdt hemmelig for alle at politiet ga dem skylden. - Trolig ulykke med trepaller, sier ny gransking.

FRIKJENT: Brødrene Robin Dahlén (24) og Christer Karlsson (26 - med lue) viste sin lettelse og glede til svensk presse i Karlstad tirsdag. Foto: Henrik Jansson, Expressen.
FRIKJENT: Brødrene Robin Dahlén (24) og Christer Karlsson (26 - med lue) viste sin lettelse og glede til svensk presse i Karlstad tirsdag. Foto: Henrik Jansson, Expressen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En av Sveriges mest omtalte drapssaker er ikke lenger en kriminalsak.

I snart 20 år har brødrene Robin Dahlén (nå 24) og Christer Karlsson (nå 26) vært utpekt av politiets daværende etterforskningsledelse som ansvarlige for at fire år gamle Kevin Hjalmarsson døde 18. august 1998.

Etter seks uker konkluderte politiets etterforskningsleder på en pressekonferanse med at Kevin døde av kvelning etter «en lek med pinner» og vold utført av de to brødrene.

Robin og Christer, som var kamerater med Kevin i nabolaget i Arvika, ble plassert to år på behandlingshjem etter at politiet hadde overlatt ansvaret til sosialmyndighetene.

Tirsdag kom resultatet av en ny gjennomgang av Kevin-saken og politiets jobb i etterforskningen av dødsfallet.

Trepaller

Dette er ikke lenger en kriminalsak. Småguttenes forklaringer den gang, attpåtil uten nærvær av voksne som representerte dem, var «så utydelige, inkonsekvente og motsetningsfylte» at de ikke ga grunnlag for den konklusjonen kom til.

Det er tvil om brødrene var der da det skjedde, som de skal ha fortalt da. Nå husker de ikke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer