Utpekt som morder av ansatt

- Jeg kommer aldri til å tilgi henne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I går ble 20 år gamle Rudy Hermann Guede arrestert i Tyskland, mistenkt for seksuelt misbruk og drap på den engelske utvekslingsstudenten Meredith Kercher (21). Samtidig ble bareieren Patrick Diya Lumumba løslatt.

Meredith Kercher ble funnet delvis avkledd og med strupen kuttet over, på rommet sitt i en studentleilighet i den italienske byen Peruga 2. november. Kvelden før hadde hun vært på Halloween-fest.

Politiet tror iføgle britiske medier at Ketcher ble drept fordi hun nektet å ta del i en «ekstrem sexlek»

Bareieren ble dratt inn i drapssaken etter at den dreptes romvenninne Amanda Knox fortalte politiet at hun hadde «en vag erindring» om at Lumumba hadde drept Kercher etter å ha hatt sex med henne, iføge Telegraph.co.uk.

Med unntak av denne «vage erindringen» var det ingenting som knyttet bareieren til drapet, innrømmer politiet.

Ikke nevnt i første avhør

- Forsvareren min har forklart at Amanda ikke nevnte meg i det første avhøret. Jeg kom til å tenke på at jeg hadde møtt henne utenfor Universitetet dagen før arrestasjonen 5. november. Kanskje hun kom til å tenke på meg da, og bestemte seg for å dra meg inn i det, sier Lumumba, som også skal ha en rekke vitner som bekrefter at han var et annet sted da drapet skjedde.

Etterforskerne i saken tror 20 år gamle Knox dro Lumumba inn i saken for å dekke over for Guede. Som et resultat av dette har den 37 år gamle barnefaren sittet to uker i politiets varetekt, siktet for drap.

LØSLATT:  Patrick Diya Lumumba har sittet to uker i varetekt siktet for drap. Her er han sammen med sin kone og sin to år gamle sønn etter løslatelsen i går. Foto: Reuters
LØSLATT: Patrick Diya Lumumba har sittet to uker i varetekt siktet for drap. Her er han sammen med sin kone og sin to år gamle sønn etter løslatelsen i går. Foto: Reuters Vis mer

- Jeg har spurt meg selv hvorfor Amanda ville dra meg inn i dette. Jeg forsøkte å hjelpe jenta ved å gi henne litt arbeid. Er det fordi jeg er svart? Jeg kommer aldri til å tilgi henne, sier han til den Italienske avisen La Repubblica.

Arrestert foran sønnen

Lumumba forteller også om arrestasjonen, og hvordan han ble satt i håndjern foran sin to år gamle sønn.

- Jeg våknet tidlig på morgenen for å varme melk til min to år gamle sønn. Han kan allerede gå, og da han hørte dørklokka ringe gikk han til døra for å svare. Jeg fulgte etter ham, åpnet døren og plutselig sto jeg ansikt til ansikt med politiet. Det var da marerittett startet, sier han.

Familien på tre er glad for at marerittet nå er over.

- Da jeg endelig fikk besøke ham i fengselet var det nok å se ham inn i øynene for å vite sannheten. Straks jeg så ham omfavnet vi hverandre og fniste. Det hele var så absurd, sier hun. 

Hevder seg uskyldige

Knox pleide å jobbe i Lumumbas bar Le Chic. Sammen med kjæresten Raffaele Sollecito (23) og den nylig arresterte Guede er hun nå siktet for det brutale drapet.

Utpekt som morder av ansatt

Alle tre hevder at de er uskyldige, men politiet skal ha tekniske bevis som knytter dem til drapet.

Politiet har også sikret seg flere bevis på Internett. Amanda Knox har en profil på nettstedet MySpace der hun har skrevet en tekst om en voldtekt.

En tekstmelding som ble sendt noen dager før Meredith ble drept er også sentral. Meldingen lyder: «For meg, i morgen eller i kveld, vil Meredith dø».

Merkelig forklaring Amanda Knox har i sin nye politiforklaring forklart at hun hørte Merediths rop om hjelp. Politiet finner denne forklaringen merkelig ettersom den amerikanske studenten ikke gjorde noen forsøk på å kontakte politiet.

BRUTALT DREPT: Den engelske utvekslingsstudenten Meredith Kercher ble funnet delvis avkledd med strupen kuttet over i sengen sin i leiligheten hun delte med tre studievenninner.
NEKTER SKYLD: Amanda Knox (20) og kjæresten Raffaele Sollecito (23) er siktet for å ha drept og misbrukt Meredith Kercher. Begge hevder de er uskyldige.