Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Utpekt som mulig drapsmann

HAUGESUND (Dagbladet): En Kopervik-mann i 20-årene som tidligere denne uka ble utpekt som mulig drapsmann i Birgitte-saken, tar nå til motmæle. Han vil renvaskes for det han karakteriserer som grunnløse rykter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Politiet kan når som helst hente meg inn til nye avhør. Jeg har ingenting å skjule, sier Kopervik-mannen.

Han ønsker å bli sjekket ut av saken en gang for alle og forklarer til Dagbladet at han knapt nok visste hvem Birgitte var. Han hadde ikke snakket med henne på tre år.
- Slike rykter gjør vondt. Det er en belastning, sier han.

Dagbladet traff Kopervik-mannen i går kveld. Han var ikke orientert om den siste utviklingen i Birgitte-saken.

Det var onsdag at advokat Arvid Sjødin, som forsvarer den drapstiltalte Karmøy-mannen (20), navnga Kopervik-mannen og påsto at han ikke har alibi. Advokat Sjødin insinuerte dermed at Kopervik-mannen kan være den egentlige drapsmannen.
Mannen skal ha tilhørt en ungdomsgjeng der en eller flere ifølge et vitne tyvlånte en bil drapsnatta. Dette skal venneflokken ha unnlatt å fortelle politiet.

Drapsnatta

- Disse påstandene er grunnløse. Jeg har avgitt forklaring til politiet og gjør det gjerne igjen. Han forklarer detaljert hvordan natta mellom 5. og 6. mai 1995 forløp.

- Tidligere på kvelden var vi hjemme hos en kamerat. Seinere dro vi til U-99, ungdomsdiskoteket i Kopervik, forklarer mannen.

Ifølge Kopervik-mannen var de på diskoteket fram til midnatt.

- Da forlot jeg resten av kameratflokken og gikk ned i gågata. Der ble jeg en stund. Deretter gikk jeg til Torfæus Pub og ventet på en slektning. Vi kjørte sammen hjem mellom klokka 02 og 03 på natta, forklarer han.
Hele kvelden skal bilen til slektningen ha stått parkert utenfor Torfæus Pub. De øvrige bilene Kopervik-mannen disponerer vet han også hvor befant seg.

Kvitt ryktene

- Den ene bilen var vi ute og kjørte med tidligere på kvelden. Men den ble parkert før vi gikk til kameraten min. Den andre bilen jeg har, sto avskiltet hjemme på gårdsplassen, sier Kopervik-mannen til Dagbladet.

Han er helt åpen om sine bevegelser denne natta, nettopp fordi han ønsker å bli kvitt ryktene en gang for alle.

- Vitner skal ha opplyst at en bil kameratgjengen din disponerte, ble grundig vasket utvendig og innvendig dagen etter drapet?

- Men dette er helt feil. Bilen ble vasket fredag ettermiddag. Etter dette var vi ute og kjørte i denne bilen, men den ble parkert da gearkassa gikk i stykker. Da forstår jeg ikke hvordan folk kan påstå at vi kjørte bilen, sier Kopervik-mannen.
- Det skal foreligge opplysninger om at en av vennene dine skiftet klær i løpet av kvelden. Årsaken skal ha vært at han var i slåsskamp og ble blodig. Hva er din kommentar?

- Dette vet jeg ingenting om. Jeg aner ikke om dette er riktig, eller om også dette er en oppdiktet historie.

- Ifølge politiet skal vennekretsen din ha hatt problemer med å skaffe seg sjøl alibi, fordi dere var kraftig beruset?

- I så fall vet ikke politiet hva de snakker om. Jeg for min del rørte ikke alkohol denne kvelden.

Kopervik-mannen skal i løpet av rettssaken inn og forklare seg om sine bevegelser drapsnatta.

Hele Norges coronakart