Utpekt som Trumps bindeledd til WikiLeaks

Donald Trump-leiren så på Roger Stone som bindeleddet til WikiLeaks og var villige til å bruke skitne triks for å slå Demokratenes kandidat Hillary Clinton i valgkampen i 2016.

I RETTEN: Trumps tidligere rådgiver, Roger Stone, står tiltalt for å ha løyet til kongressen. Han risikerer 20 års fengsel dersom han blir funnet skyldig. Foto: Drew Angerer/Getty Images/AFP
I RETTEN: Trumps tidligere rådgiver, Roger Stone, står tiltalt for å ha løyet til kongressen. Han risikerer 20 års fengsel dersom han blir funnet skyldig. Foto: Drew Angerer/Getty Images/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): Det hevdet Trumps tidligere sjefstrateg, Steve Bannon da han vitnet i rettssaken mot Roger Stone i Washington D.C. fredag.

Den svært kontroversielle Stone, som tidligere var en nær rådgiver for Trump, står tiltalt for å ha løyet til kongressen i 2017 og for å ha forsøkt å true et annet vitne til ikke å avsløre disse løgnene.

Det motvillige vitnemålet fra Bannon er første gang noen i Trump-leiren erkjenner at de var aktivt interessert i materialet fra WikiLeaks. Hacker-organisasjonen offentliggjorde tusenvis av eposter, som amerikansk etterretning mener hadde blitt hacket av Russland for å skade Demokratenes kandidat, Hillary Clinton.

- Skitne triks

- Valgkamporganisasjonen hadde ingen offisiell tilgang til WikiLeaks og Julian Assange. Men Roger ble vurdert som en inngangsport hvis vi trengte det, sa Bannon i retten, ifølge AP.

Vitnemålet tegnet også et bilde av Trump-organisasjonen som svært desperat, og som sleit langt etter Hillary Clinton. Bannon sier at han tok kontakt med Stone så snart han ble valgkampsjef for Trump fordi Stone var en mester i «de tøffere sidene av politikken». Tre måneder før valget i 2016, lå Trump så mye som 16 prosentpoeng bak Clinton.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer