Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Utpresseren knuste huset

I to år har en norsk forretningsmann og familien blitt truet på livet av en utpresser. Bevæpnede Hells Angels-torpedoer har prøvd å innkreve pengene, og for noen uker siden ble forretningsmannens hus endevendt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå har utpresseren varslet at han vil bruke sine kontakter med den russiske mafiaen for å få jobben gjort.

- Jeg har råd til å betale, men vil ikke la meg presse. Politiet har ikke klart å stoppe mannen, sier «Henrik».

Forretningsmannen, med flere bedrifter i Norge og utlandet, har selv kontaktet torpedomiljøet for å få en slutt på truslene.
Han kom ut for utpresseren etter en båthandel for to år siden. Siden da har truslene blitt stadig grovere. Begeret var fullt da han for noen uker siden fant huset knust og endevendt.

Båthandel

En tilsynelatende uskyldig båthandel er utgangspunktet for terroren.
- Denne fyren ville kjøpe en yacht av meg. Det endte med at vi byttet, slik at jeg fikk en kraftig speedbåt av ham. Jeg kjøpte speedbåten usett, noe som selvfølgelig var tåpelig. Den båten jeg fikk var bare halvfabrikat, og begge motorene var demontert. Jeg skjønte selvsagt at jeg var lurt, men jeg hadde vært dum selv, og fant ingen grunn til å bråke med selgeren om det, sier Henrik.

Han brukte ett år og rundt 400000 kroner for å få båten i skikkelig stand.

Ville heve avtalen

- Jeg hadde ikke hørt noe fra selgeren i denne perioden, men da speedbåten var ferdig og lå klar ved brygga, ringte han og ville bytte om igjen. Da jeg ikke gikk med på dette, anmeldte han meg til politiet. I Brønnøysundregisterne sto jeg plutselig oppført med en ubetalt gjeld på mellom 780000 og 800000 kroner. I etterkant mistenker jeg at det hele var planlagt. Meningen var vel at han skulle få en ny båt tilbake. Men da to rettssaker gikk i min favør, begynte han å true meg.

Han opplyste at han skulle drepe begge ungene mine og lemleste kona, hvis jeg ikke betalte 800000 kroner, sier Henrik.

IKKE REDD: Han skal ikke få skremt penger av meg, sier forretningsmannen Henrik.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!