«Utpresserne var store, stygge og fæle»

SKIEN (Dagbladet): - Jeg trodde det skulle ta slutt, men ble undertrykt og føyelig. Jeg er stolt over å stå på to bein i dag etter alt som har skjedd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Eksreder Thor Christensen (47) forklarte seg detaljert og beveget om den gigantiske utpressingen i Agder lagmannsrett i går. Han vekslet knapt et blikk med tiltalte Atle Hamre. Ifølge tiltalen punget Christensen ut med over femten millioner kroner i kontanter og fjorten millioner i form av gjeldsbrev i utpressingsperioden på seks år.

Hvorfor han ikke gikk til politiet før han ble presset til det av sine rådgivere, har han en forklaring på: Redselen.

Enestående

Han fryktet for bortføring og drap både på seg selv, barna og øvrige familie. Ifølge Christensen var Atle Hamre mellommann og kom med beskjeder og trusselbrev fra utpresserne.

- Hamre møtte dem og fortalte at de var store og stygge folk med tatoveringer på kroppen. Han kom også med avisutklipp om verdens verste krigsforbryter Arkan med krav fra utpresserne på baksida, fortalte eksrederen.

Frykten gjorde nettene søvnløse og arbeidsdagene vanskelige for Thor Christensen. Den elleville saken gikk så langt at han måtte betale 500000 kroner til utpresserne for at Atle Hamre ikke skulle bli tatt av dage. Rederen fikk også en «bot» av utpresserne på flere hundre tusen kroner for å ha snakket med andre om saken.

Og Christensen betalte.

Full kamp

- Det er ikke noe kjekt å høre på dette. Jeg er ingen «mastermind», sier Hamre. Han nekter for å være hovedmann i utpressingen, men forklarer at han var mellommann i fire utpressingstilfeller. Han er tiltalt for 34 tilfeller av utpressing. Christensen forteller detaljert om Hamres hemmelige møter med utpressere, truing med avkuttet finger på et glass og skyting mot bilen til travkusken.

- Hamre fortalte om alt dette. Jeg ble livredd, sier han.

- Bare tull, er Hamres svar.

TO FRONTER: Møtet mellom Thor Christensen og Atle Hamre i retten i går var iskaldt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer