Utpressing, omsorgssvikt, vold og trusler

Dette er Khalid Skah (46) siktet for. Nå setter politiet inn alle midler for å få OL-vinneren til Norge.

 - Tøft :  - Dette er tøft for meg, jeg skulle ønske at mye av dette aldri skjedde, sier Khalid Skah, til Dagbladet. Foto: Marius Evensen / Dagbladet.
- Tøft : - Dette er tøft for meg, jeg skulle ønske at mye av dette aldri skjedde, sier Khalid Skah, til Dagbladet. Foto: Marius Evensen / Dagbladet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CHARTRES/PARIS/OSLO (Dagbladet): - Alt dette skal ha skjedd da de var i Marokko. Det er grove forhold, sier politiadvokat ved Oslo politidistrikt Trine Krok, til Dagbladet.

På onsdag ble vold- og trusselsiktede Khalid Skah (46) pågrepet i Frankrike.

Fredag ble norskmarokkaneren fristilt, men passet er inndratt, han får ikke lov til å bevege seg ut av regionen rundt Paris og 46-åringen må melde seg inn til franske myndigheter hver 15. dag.

 - FEIL:  Det er mange anklager fra ekskona mi som jeg mener er feil, og det skal jeg forklare til politiet i avhør, sier Skah til Dagbladet. Foto: Marius Evensen / Dagbladet.
- FEIL: Det er mange anklager fra ekskona mi som jeg mener er feil, og det skal jeg forklare til politiet i avhør, sier Skah til Dagbladet. Foto: Marius Evensen / Dagbladet. Vis mer

Skah har status som siktet, og Dagbladet kan i dag avsløre de  viktigste poengene i siktelsen mot Skah:

• Han er siktet for å ha unndratt mor omsorgen for felles barn.
• For å ha forsøkt å få mor til å utbetale en gitt pengesum for å få se sine barn.
• Vold og trusler mot tidligere ektefelle og sin to barn.

- Vi ønsker å avhøre Skah om disse forholdene i et avhør, jeg ønsker derfor ikke å si noen om detaljene i saken før vi har snakket med ham, sier Krok til Dagbladet.

 AVHØR:  - Vi ønsker å konfrontere Skah med dette i et avhør, så jeg kan bekrefte at dette er de viktigste punktene i tiltalen, men før jeg kan si noe mer om dette må vi ha snakket med ham, sier Krok til Dagbladet. Foto: Berit Roald/NTB Scanpix.
AVHØR: - Vi ønsker å konfrontere Skah med dette i et avhør, så jeg kan bekrefte at dette er de viktigste punktene i tiltalen, men før jeg kan si noe mer om dette må vi ha snakket med ham, sier Krok til Dagbladet. Foto: Berit Roald/NTB Scanpix. Vis mer

Men hun kan bekrefte at dette er de viktigste punktene i tiltalen.

Det er nå gått nesten fire år siden norsk-marokkaneren ble siktet i Norge for grove trusler, vold og kidnapping mot sin norske ekskone Anne Cecilie Hopstock og deres to felles barn.

Sliten, men klar Skah bor for tiden på et hostel i Chartres, omtrent 90 kilometer sørvest for Paris. Da Dagbladet møtte ham, var han sliten, men klar for å ta opp kampen mot sin ekskone.

- Jeg tenker ofte på barna mine. Det er de som lider mest i denne saken, men jeg må kjempe for mine rettigheter. Det er mange anklager fra ekskona mi som jeg mener er feil, og det skal jeg forklare til politiet i avhør, sier Skah til Dagbladet.

 SLITEN:  Skah bor for tiden på et hostel i Chartres, omtrent 90 kilometer sørvest for Paris. Da Dagbladet møtte ham, var han sliten, men klar for å ta opp kampen mot sin ekskone. Foto: Marius Evensen / Dagbladet.
SLITEN: Skah bor for tiden på et hostel i Chartres, omtrent 90 kilometer sørvest for Paris. Da Dagbladet møtte ham, var han sliten, men klar for å ta opp kampen mot sin ekskone. Foto: Marius Evensen / Dagbladet. Vis mer

- Hva tenker du om at du er siktet i Norge?

- Dette er tøft for meg, jeg skulle ønske at mye av dette aldri skjedde, men jeg mener at jeg ikke er den eneste kriminelle i denne saken. Verken norske myndigheter eller min ekskone har gjort alt rett, sier Skah.

- Skal til Norge For å få avhørt Skah angående siktelsen, ønsker norsk politi ham utlevert til Norge, men i går skrev Dagbladet at Skah nekter for å komme til Norge. Krok sier at hun har fått med seg uttalelsen.

- Jeg har registrert at han sier det, men vi vil fortsette arbeidet med å få ham til Norge, sier politiadvokaten.

 AVHØR:  Dagbladet kjenner til at en mulig løsning kan være at Skah blir avhørt av norske myndigheter i Frankrike. For Skah er dette det mest aktuelle alternativet. Foto: Marius Evensen / Dagbladet.
AVHØR: Dagbladet kjenner til at en mulig løsning kan være at Skah blir avhørt av norske myndigheter i Frankrike. For Skah er dette det mest aktuelle alternativet. Foto: Marius Evensen / Dagbladet. Vis mer

Dermed blir det en internasjonal dragkamp om den norskmarokkanske OL-vinneren.

- Frankrike har satt en frist på 40 dager overfor Norge til å fremsette utleveringsbegjæringen. Den må være ihende hos franske myndigheter inn 29. juli 2013, slik at denne prosessen kan ta tid, sier Krok.

Dagbladet kjenner til at en mulig løsning kan være at Skah blir avhørt av norske myndigheter i Frankrike. For Skah er dette det mest aktuelle alternativet.

- Jeg har mye jeg ønsker å fortelle og forklare til politiet. Jeg har bevis fra marokkanske myndigheter blant annet, men det hele må skje i Frankrike, sier han.