- Utpressing

Fagforeningslederen ble truet med et personlig lønnstap på drøyt 80 000 kroner dersom han ikke sa ja til en uspiselig lokalavtale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet): - Jeg kaller det ren utpressing. De forsøkte å presse meg til å skrive under, hvis ikke ville det gå ut over min personlige økonomi. Og det effektuerte de, sier Oddleiv Tønnessen, fagforeningsleder i ESS Offshore AS, et av de største renholds- og kantineselskapene i Nordsjøen.

Ultimatum

Det var under forhandlingene om en ny lokalavtale i september at ledelsen i selskapet slet med å få signaturen til Tønnessen, som representerer de organiserte i Oljearbeidernes Fellessammenslutning (OFS).

Forslaget innebar punkter om nedbemanning, ansiennitet, innleie av arbeidskraft og bruk av midlertidig ansatte - punkter de organiserte i OFS hadde sagt var uakseptable. Men 23. september i år stilte bedriften klubbleder Tønnessen et ultimatum: Å si ja til lokalavtalen. Hvis ikke ville klubbavtalen, som regulerer blant annet hans personlige lønn, ikke bli fornyet. Feriepenger inkludert innebærer det en trussel om å gå ned 82000 kr i personlig lønn. Klubblederen nektet å signere.

Ukultur

Tvisten ble sendt til Oljeindustriens Landsforening (OLF) - som representerer alle de største oljeselskapene i Norge, og som ganske oppsiktsvekkende støttet bedriften fullt ut.

- Når de gjør det så åpenlyst, vil jeg si det er et eksempel på en generell ukultur i oljeindustrien, sier Terje Nustad, leder av Oljearbeidernes Fellessammenslutning.

- Dette var en situasjonsbestemt kobling som vi ikke hadde kjennskap til, sier Børge Bekkeheien, seksjonssjef i Oljeindustriens Landsforening. Men han bekrefter at de støttet bedriftens framgangsmåte. Tvisten er nå brakt inn for NHO og YS.

MISFORNØYD: Forhandlingene om en ny lokalavtale tok en overraskende vending for Oddleiv Tønnessen, fagforeningsleder i ESS Offshore AS.