Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Utpressing

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter ei uke med spekulasjoner om Arbeiderpartiet har en plan B etter stortingsvalget i 2009, benyttet Krf-leder Dagfinn Høybråten anledningen på partiets landsstyremøte til å legge fram en liste med krav. Både Ap- og Krf-sjefene har holdt dørene på gløtt for hverandre, men etter igjen å ha blitt minnet på hvor langt de to partiene står fra hverandre i verdispørsmål, bør Jens Stoltenberg stenge for planer om et formelt samarbeid.

Partiene står langt fra hverandre når det gjelder kontantstøtte, ny ekteskapslov, ny barnelov, deling av foreldrepermisjon og verdigrunnlaget i skolen, bare for å nevne noen stridsspørsmål som kommer opp i nær framtid. Ap ser dessuten ut til å falle ned på en bastardløsning i stat/kirkespørsmål, som vil videreføre statskirkeordningen. Skal Ap kjøpe seg makt fra KrF må partiet fire på sine kjerneverdier. Allerede har flørten kostet Stoltenberg sjansen til å markere noen av regjeringens fanesaker av frykt for å provosere KrF. Det kan koste plan A livet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media