Utrenskningen er i gang: - Den største ære er erstattet av et svart hull

USAs president Donald Trump fikk ikke viljen sin. Det kan føre til en utrenskning av et helt departement, hevder amerikanske medier.

STORM: Flere titalls tjenestemenn og -kvinner er enten blitt sparket, eller har gått av frivillig, siden Trump ble president i USA. Nå stormer det igjen rundt Det hvite hus, etter at Trump har startet en ny «utrenskning», skriver amerikanske medier. Foto: Leah Millis / Reuters / NTB Scanpix
STORM: Flere titalls tjenestemenn og -kvinner er enten blitt sparket, eller har gått av frivillig, siden Trump ble president i USA. Nå stormer det igjen rundt Det hvite hus, etter at Trump har startet en ny «utrenskning», skriver amerikanske medier. Foto: Leah Millis / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det er på tide å gjøre ting litt annerledes.

Det sier Hogan Gidley, talsmann for Det hvite hus, til Fox News etter at sjefen hans har blåst og snøftet og snøftet og blåst mot bygget som rommer det amerikanske sikkerhetsdepartementet.

Stormen president Donald Trump har blåst i gang har etterlatt seg flere ofre.

Størst oppmerksomhet har blitt viet til landets sikkerhetsminister Kirstjen Nielsen, som har stått last og brast ved presidentens side. Det var hennes jobb å forsvare Trumps aller mest kritiserte og splittende politikk det siste året. Det var hennes ansvar å implementere politikken som sørget for at barn ble internert og familier ble tvangsseparert på grensa mellom USA og Mexico.

Men lojaliteten til Trump var ikke nok.

Nå er hun ferdig i jobben etter å ha forsøkt å fortelle landets mektigste mann hva han faktisk har lov og ikke lov til å gjøre.

- Trump fikk nok

Det hevder nyhetsbyrået AP, som beskriver tolv stormfulle dager som har rystet USAs sikkerhetsdepartement - Homeland Security.

Den stadige strømmen av flyktninger og migranter ved USAs sørlige grense hadde vokst, og amerikanske myndigheter hadde sett tegn til at en ny karavane med mennesker i retning USA var i ferd med å danne seg. Trumps egen regjering hadde gått tom for plass, og titusener av familier som hadde blitt anholdt på grensa måtte slippes løs.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer