Utro med partifelles elskerinne

Slik mistet finansminister Jin Renqing jobben.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no):Offisielt heter det at Kinas finansminister Jin Renqing slutter i jobben av «personlige årsaker».

Sannheten er imidlertid at finansministeren som har styrt med landets eventyrlige økonomiske vekst de siste fire årene, må gå på grunn av en sexskandale innenfor Kommunistpartiet.

The Times skriver at 63-åringens sidesprang ble oppdaget under etterforskningen av en korrupsjonssak, som dreide seg om partikollegaen Du Schicheng, en tidligere partitopp i byen Qingdao.

Det var avisen South China Morning Post som i går kunne fortelle at en ung kvinne hadde en affære gående med både Jin og Du, og kanskje enda flere partimedlemmer. Du ble sparket ut av partiet i desember i fjor. Begrunnelsen utad var «alvorlige disiplinærbrudd» - i sannhet en pen omskrivning for korrupsjon og moralsk forfall med tanke på elskerinnen Du hadde.

Den unge kvinnen ble avhørt i forbindelse med korrupsjonssaken mot Du, og skal ha innrømmet å ha hatt intime forhold til flere medlemmer av partiet. Enkelte skal ha misbrukt posisjonene sine for å gi kvinnen fordeler i næringslivet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer