Utro samboer tapte bil og bolig til dommerdatter

Da samboeren på nytt var utro slo dommerdatteren troskapsavtalen i bordet og gjorde krav på bil og bolig. I retten fikk hun medhold.

TINDER: Kvinnen fant ut av samboeren og faren til parets barn hadde opprettet et forhold til en annen via sjekkeappen Tinder. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
TINDER: Kvinnen fant ut av samboeren og faren til parets barn hadde opprettet et forhold til en annen via sjekkeappen Tinder. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Etter oppdagelsen av at samboeren var utro via sjekkeappen Tinder, fikk kvinnen hjelp fra faren som er dommer. Hun fikk samboeren til å signere en avtale om troskap, skriver Rett24.

Så oppdaget kvinnen at samboeren, og faren til parets barn, slett ikke hadde brutt forholdet han hadde på si.

Hålogaland lagmannsrett gir den forsmådde kvinnen medhold i at avtalen paret hadde inngått er gyldig. I likhet med tingretten konkluderer ankedomstolen med at 38-åringen må overføre sin andel av parets felles leilighet og andelen på 100.000 kroner i en bil, totalt verdier for om lag 1,6 millioner kroner. Mannen forsøkte i retten å hevde at avtalen var ugyldig, men fikk ikke medhold.

- Avtalen hadde et aktverdig formål; å forhindre framtidig utroskap fra samborens side og på denne måten bidra til at samlivet kunne fortsette, skriver Hålogaland lagmannsrett i dommen, og fortsetter:

- Etter lagmannsrettens oppfatning er troskap en grunnleggende moralsk forutsetning for et samboerforhold, og kan normalt ikke betraktes som en særlig tyngende forpliktelse.

Avtaler skal holdes – og har du først lovet å gi bort hus og bil om du er utro, vel, så bør du antakelig velge dine apper med omhu, skriver Rett24. Mannen ble også dømt til å betale kvinnens sakskostnader på en halv million.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer