Utro-siktede kvinner løslates fra pakistanske fengsler

Slipper ut mot kausjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I dag løslates rundt 1300 pakistanske kvinner som sitter i varetekt tilfalt for mindre forbrytelser. De løslates mot kausjon etter at president Pervez Musharraf i går undertegnet en lovendring som åpner for at vanlige kausjonsbestemmeelser skal gjelde for kvinner tiltalt for utroskap og andre mindre forbrytelser. Det melder nyhetsbyrået AP. Kvinner tiltalt for drap eller terror vil ikke få mulighet for å bli løslatt mot kausjon.

- Jeg er på kvinnenes side, og vil styrke deres rettigheter, sa Musharraf i en tale til kvinnelige pakistanske politikere og ledere.

Musharraf har lenge prøvd å reformere landets islamske lovgivning om blasfemi og kvinners rettigheter, men har slitt med hard opposisjon i det dypt konservative landet.

- Presidenten har tatt et modig skritt for å beskytte kvinners rettigheter og beskytte dem fra misbruk av islamsk lov, sier Sumaira Malik, statsråd for kvinne- og ungdomsspørsmål.

Tilbyr beskyttelse

Myndighetene mener løslatelsen av kvinnene vil hjelpe dem å gjenopprette deres ære. Myndighetene har også tilbudt juridisk hjelp og  beskyttelse til kvinnene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer