Utro tjener ga Hells Angels opplysninger

Oslo (NTB): Hells Angels i Trondheim fikk for et par år siden tak i hemmelige dokumenter fra Kripos under den verste striden med mc-gruppen Bandidos. Hells Angels visste derfor mye om det politiet foretok seg mot organisasjonen, dens hovedmotstander Bandidos og andre mc-klubber i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var da politiet for to år siden foretok en razzia mot hovedkvarteret til Hells Angels i Trondheim, at politiet fant dokumenter som skrev seg fra Kripos. Dokumentene var avskrift fra databasen til Kripos.

I databasen ligger, ifølge TV2, alt som politiet vet om mc-klubbene og hvilke tiltak som brukes mot kriminell virksomhet. Hells Angels må ha fått dokumentene fra en utro tjener ved et politikammer, men den utro tjeneren ble aldri funnet, fastslår Kripos som etterforsket saken.

Også Hells Angels i Oslo skal ha hatt utskrifter fra databasen til politiet, blant annet med oversikt over egne medlemmers og Bandidos-medlemmers registreringer i strafferegisteret, melder TV2. Politiet har satt i verk datatekniske tiltak som skal hindre at dette skjer i framtiden.