Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Utro tjenere, finans-elite og agenter

Det er ingen ny Bond-film. Det er den største skatteskandalen Tyskland har sett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Den tyske skatteskandalen ruller videre. Nå har sjefen for datatilsynet i Bayern måtte gå fra jobben med øyeblikkelig virkning.

Tirsdag kveld ble kontoret og huset hans gjennomsøkt av politifolk og representanter for skattemyndigheter i en av de mange razziaene som gjør Tysklands rike nervøse for tiden.

Karl Michael Betzl begynte karrieren sin i det bayriske finansdepartementet. Han har vært sjef for datatilsynet i Bayern i to år. Nå er han del av Tysklands største skatteskandale noensinne.

Vanligvis er datatilsyn-sjefen opptatt med å passe på at personopplysninger ikke kommer på avveie. Ironisk nok er det en cd med informasjon om hemmelige kontoopplysninger som kan felle ham.

Enda mer ironisk er det at Bentzls kone jobber for det tyske etterretningsvesenet, ifølge Spiegel. Dekknavn: Melanie Rengstorf.

Det var nettopp etterretningstjenesten som kjøpte cden med informasjon om skattesvindlerne. Prislapp for opplysningene: Rundt 40 millioner kroner.

Betzl hevder selv at han er uskyldig, men har gått med på å forlate stillingen for å beskytte datatilsynet.

Er staten en heler?

STOR-RAZZIAER: Over 100 razzier er gjennomført i tyske byer denne uken. Skattemyndihetene og politet jakter på penger som er gjemt unna av rike, fremstående tyskere i Liechtensteins banker. Bildet viser razziaen hos post-sjef Klaus Zumwinkel, mistenkt for å ha sluset ut 80 millioner kroner av landet. Han måtte gå på dagen. Foto: Reuters
STOR-RAZZIAER: Over 100 razzier er gjennomført i tyske byer denne uken. Skattemyndihetene og politet jakter på penger som er gjemt unna av rike, fremstående tyskere i Liechtensteins banker. Bildet viser razziaen hos post-sjef Klaus Zumwinkel, mistenkt for å ha sluset ut 80 millioner kroner av landet. Han måtte gå på dagen. Foto: Reuters Vis mer

Tyskerne er opprørte over at rike landsmenn har gjemt unna store summer. Politikerne minner finanseliten på sitt moralske ansvar gjennom tyske medier.

Nå vil politikerne også ta for seg den mektige etterretningstjenesten, melder Financial Times Deutschland: De vil finne ut om etterretningstjenesten brøt loven da de kjøpte informasjon om tyske skattesnytere for nesten 40 millioner kroner.

Et svært pikant spørsmål vil ha sitt svar: Gjorde kjøpet etterretningstjenesten til heler da de kjøpte det som antakeligvis er tjuvgods fra en utro banktjener fra Liechtenstein?

image: Utro tjenere, finans-elite og agenter
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media