KRITISK SKADD: En ti måneder gammel baby ble søndag kveld funnet sterkt nedkjølt ved et bolighus i Onsøy i Fredrikstad kommune. Barnet var kritisk skadd da det ble funnet. Nå er barnefaren siktet i saken. Foto: Andreas Utberg / Utrykningsnytt / NTB scanpix
KRITISK SKADD: En ti måneder gammel baby ble søndag kveld funnet sterkt nedkjølt ved et bolighus i Onsøy i Fredrikstad kommune. Barnet var kritisk skadd da det ble funnet. Nå er barnefaren siktet i saken. Foto: Andreas Utberg / Utrykningsnytt / NTB scanpixVis mer

- Utrolig at babyen i Fredrikstad overlevde

Tilstanden er alvorlig for baby (10 md.) som ble funnet sterkt nedkjølt på bakken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var søndag at babyen ble funnet på bakken ved et hus i Onsøy i Fredrikstad kommune.

Ved 20-tiden søndag kveld fant barnets mor sin 10 måneder gamle baby sterkt nedkjølt på bakken i nærheten av huset der familien bor. Det antas at babyen har falt ut av barnevognen.

- Utrolig Babyen hadde en kroppstemperatur på 19,5 grader da den ble funnet utenfor familiens bolig søndag kveld. Kommuneoverlege Anne Kristine Nitter sier til Fredriksstad Blad at det er utrolig at babyen overlevde når den var så kraftig nedkjølt:

- At man overlever temperaturer til ned mot midten av 20-tallet har jeg hørt om, men faktisk aldri tidligere at noen har overlevd en så lav temperatur som 19,5 grader, sier legen.

Tilstanden alvorlig Barnet ble sendt til Rikshospitalet i ambulansehelikopter. Det var redningsmannskapene i helikopteret som oppga at kroppstemperaturen var helt nede i 19,5 grader. Onsdag kveld sier politiet at babyens tilstand er alvorlig.

Barnets far ble tirsdag siktet for uaktsom grov legemsbeskadigelse, ved å ha satt noen i livsfare. Politiet understreker at siktelsen er formell, og at den er utferdiget for å sikre også farens rettigheter. (NTB)