- Utrolig at dommeren tør

- Hvordan kan dommeren tro at noen betaler tilbake 200000 kroner, hvis de ikke har fått oppgjør? Hvor er logikken? spør Hallvard Flatland. Nå vurderer han å anke saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flatland hevder å ha funnet flere faktiske feil i dommen, som han synes svekker tilliten til avgjørelsen.

- I retten sa Christensen at hytta hadde kostet 700 000- 800 000. Dommeren skriver at den kostet en million. I tre politiforklaringer har Christensen sagt at han solgte hytta fordi han skulle skilles. Dommeren skriver at salget skjedde fordi Christensen skulle betale ned gjeld, basert på hans nye forklaring i retten.

- 42 etterforskere har holdt på i hele sommer uten å komme opp med en tiltale mot Atle Hamre. Derfor er det helt utrolig at dommeren tør, sier Flatland om karakteriseringen av Hamres troverdighet i dommen.

- Skulle du hatt dette ugjort, Flatland?

- Jeg skulle gjerne vært ubehaget foruten, ja. Når du opplever å komme på forsida av avisene... Jeg er ganske hardhudet, men syntes det var leit. Og ikke minst for dem rundt meg.

Flatland understreker at han selv ikke hadde noe forhold til denne hytta i det hele tatt:

Samvittigheten

- Jeg liker bare å gjøre bra kjøp. Jeg har helt rein samvittighet, og følte faktisk at jeg gjorde Christensen en tjeneste fordi han hadde dårlige følelser for hytta i Uvdal. Jeg foreslo først at Atle Hamre skulle kjøpe den sjøl, men han hadde ikke råd. Ved at jeg kjøpte hytta, kunne han disponere den. Når du gir oppdraget til en advokat, tror du jo ikke at det tar tre år. Jeg tok det for god fisk at det skulle foregå seriøst.

- Men 600000 kroner i en bærepose?

- Jeg hadde ikke en halv million liggende hjemme, slik media påsto. Pengene var hentet i banken.

Fra bankboks eller konto, det husker jeg ærlig talt ikke. Men det er riktig at Atle Hamre fikk med seg cash, fordi hytta skulle betales i cash. Men det er altså ikke slik at jeg har hundretusener av kroner liggende hjemme til vanlig.

Tragedien

- Tror du folks inntrykk av Hallvard Flatland endrer seg etter rettssaken om det berømmelige hyttekjøpet?

- Det er alltid en viss fare for at folk lar seg påvirke av avisenes framstilling, men jeg tror at mange oppfatter at jeg ufrivillig er blitt trukket inn i en sak som er en personlig tragedie for både Hamre og Christensen. For en tragedie er det jo, uansett hva som måtte være sannheten.

Jeg oppfatter ikke folk dithen at de tror jeg har noe med utpressingssaken å gjøre.

- Hva slags forhold har du til Atle Hamre etter dette?

- Inntil han er dømt, er han i mine øyne uskyldig. Det prinsippet burde også dommeren i Uvdal ha fulgt, sier Hallvard Flatland.