- Utrolig at en bonde fra Jæren måtte lære dem folkeskikk

Pelsdyrbonden som avslørte kritikkverdig rapportering fra Mattilsynet, sier han ikke er ferdig med dem, selv om toppsjefen nå har gått av.

KRITISK: Per Olaf Lauvås fra Jæren går langt i å antyde at hans sak bare er en av flere hvor Mattilsynet i Rogaland har opptrådt kritikkverdig. Foto: Privat.
KRITISK: Per Olaf Lauvås fra Jæren går langt i å antyde at hans sak bare er en av flere hvor Mattilsynet i Rogaland har opptrådt kritikkverdig. Foto: Privat. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I dag ble det kjent at administrerende direktør Harald Gjein i Mattilsynet fratrer sin stilling i forbindelse med pelsdyrsaken i Rogaland.

Der har pelsdyrbonden Per Olaf Lauvås anmeldt Mattilsynet til politiet, etter at video og lydopptak han ga til NRK, avslørte hvordan tilsynet lagde en rapport full av feil fra hans minkfarm, for siden å forsøke å holde saken unna mediene.

Hendelsen har vakt stor oppsikt, og først til at Senterpartiet har krevd en uavhengig gransking av Mattilsynet. Nå går altså toppsjefen av.

- Det koker på telefonen. Det er utrolig at det skulle være nødt til å komme en bonde fra Jæren for å lære dem folkeskikk, sier pelsdyrbonden Per Olaf Lauvås på telefon til Dagbladet.

Han er imidlertid ikke ferdig med sin kamp mot Mattilsynet, som han mener har opptrådt urettferdig ikke bare mot ham, men mot flere bønder i Rogaland.

- Kampen fortsetter, for å si det sånn. Rogalandsbøndene er ikke ferdig med Mattilsynet, sier Lauvås.

Bekymret

Det samme sier han til avisa Nationen:

- Alle vet at dette er større enn denne ene saken, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer