Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Utrolig at Thomas Ingebrigtsen (27) er på frifot

STAVANGER: - Uten Thomas Ingebrigtsen hadde det aldri skjedd noe Nokas-ran, hevdet Nokas-dømte Lars-Erik Andersen i Gulating lagmannsrett i ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet.no): Andersen knytter Sandnes-mannen Ingebrigtsen tett til både David Toska og Nokas-ranet.

- Utrolig

Ingebrigtsen ble dømt i lagsmannsretten, men har ikke sittet i varetekt verken under behandlingen i tingretten eller i lagmannsretten.

-Det er utrolig at Ingebrigtsen er på frifot. Han var med fra dag en, det var ham David Toska kjente her. Ingebrigtsen skaffet også to våpen, en pistol 38 kaliber og en 22 kaliber, til ranet, hevdet Andersen.

Etter domfellelsen i tingretten, har Ingebrigtsen avgitt en mer utførlig forklaring til politiet. Han gir seg sjøl en mer sentral rolle under planleggingen av ranet, fordi han etter eget utsagn vil legge sitt kriminelle liv bak seg og bygge ei framtid med jobb og familie.

-Det er andre her som også vil videre i livet, men vi sitter her. Hver gang tampen brenner, serverer Ingebrigtsen nye forklaringer som politiet begjærlig griper, noe er sant og mye er tøv, kommenterte Andersen.

Nesten-frikjenning

Mens Andersen nagler Ingebrigtsen tettere til Nokas-ranet, går han langt i å frifinne Dan Pettersen, som er Thomas Ingebrigtsens kamerat.

LANGET UT: Lars Erik Andersen har kommet med krasse anklager mot både medtiltalte og advokater i dag. Foto: ERLING HÆGELAND
LANGET UT: Lars Erik Andersen har kommet med krasse anklager mot både medtiltalte og advokater i dag. Foto: ERLING HÆGELAND Vis mer

-Utrolig at Dan Pettersen sitter sammen med oss, mens Ingebrigtsen går fri, sa Andersen.

Han ville ikke si direkte at Dan Pettersen ikke deltok i ranet han er dømt for å ha vært med på.

-Jeg har bare møtt Dan to ganger, gjentok Andersen på spørsmål fra Pettersens forsvarer, advokat Bjørnar Meling.

Disse møtene fant sted før Nokas-ranet, inneforstått møttes ikke de to under eller etter forbrytelsen.

Lars-Erik Andersen er blitt mer og mer spak under de andre forsvarernes utspørring. Han er tydelig sliten, to lange dager i vitneboksen har tatt på. Etter at advokatene ble ferdige med sin spørsmålsrunde, hadde aktoratet fått nye ammunisjon til å gå løs på Andersnes forklaring igjen. De vil ha utdypet flere punkter.

Etterpå er det Erling Havnås tur til å starte sin forklaring.

<B>- TETT PÅ TOSKA:</B> Thomas Ingebrigtsen var mer involvert i ranet enn det som er avdekket, hevder Andersen.