- Utrolig bekymret

Den britiske helseministeren er bekymret for den sørafrikanske varianten av coronaviruset.

REDD: Den britiske helseministeren Matt Hancock er bekymret over den nye mutasjonen. Foto:Jessica Taylor / Reuters / NTB
REDD: Den britiske helseministeren Matt Hancock er bekymret over den nye mutasjonen. Foto:Jessica Taylor / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Se mer
påvist smittet 58 700 +206
innlagt 153 -5
døde 521 +4
påvist smittet 95 000 000+550.2K
døde 2 030 000 +8.7K
Se mer

En coronavariant fra Sør-Afrika er antatt å være enda mer smittsom en den britiske coronamutasjonen. Den sprer seg nå i Storbritannia. Det bekymrer helseminister Matt Hancock.

- Jeg er utrolig bekymret for den sørafrikanske varianten, og det er derfor vi gjorde det vi gjordem og la restriksjoner på alle fly fra Sør-Afrika, sa Hancock til BBC mandag morgen, ifølge Reuters.

Problem

Den nye varianten som stammer fra Storbritannia er anslått å være rundt 70 prosent mer smittsom enn de tidligere variantene av coronaviruset. Den sørafrikanske varianten er trolig enda mer smittsom enn dette igjen.

- Dette er et veldig betydelig problem, og det er et enda større problem enn den nye britiske varianten, sier Hancock.

50 000 smittede om dagen

Han vil heller ikke utelukke at det kommer en ny storstilt lockdown i Storbritannia på grunn av den kraftige økningen i smittetall de har sett de siste ukene.

I det siste har Storbritannia hatt over 50 000 nye registrerte smittetilfeller om dagen.

Både statsminister Boris Johnson og helseminister Hancock sier at de nå vurderer å stenge hele landet ned igjen, hvis ikke smittetallene faller.

Ny vaksine

Bekymringen til Hancock kommer samme dag som verdens første dose av Oxford-universitetet og AstraZenecas vaksine blir satt.

Mandag morgen fikk 82 år gamle Brian Pinker første dose av den nye vaksinen.

Den er vesentlig billigere og lettere å frakte enn Pfizer-vaksinen som allerede er tatt i bruk.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer