- Utrolig kaotisk

Den svenske passasjeren Jan Mosander forteller om stor dramatikk på cruise-skipet som i går kveld gikk på grunn i Italia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svensken Jan Mosander forteller til Expressen om dramatikken ombord på luksus-cruiset da det gikk på en sandbank utenfor øya Giglio i Toscana. Han og kona Ingalill Mosander satt i en av fartøyets store teatersalonger og så på en forestilling da det smalt.

- Plutselig rykket det og skipet begynte å helle, forteller Mosander.

- Mange småbarn
Passasjerene skal ha begynt å lete etter redningsvester og lyset forsvant. Mosander forteller om panikken som oppstod da båten begynte å kantre.

- Plutselig ble alt svart, og vi fikk beskjed om at det var noe feil med generatorene. Det var mange småbarn som var veldig redde, og det var ubehagelig, sier Mosander, som selv klarte å beholde roen.

Fikk livbåt Mosander og kona ble senere firet ned i en livbåt og fraktet inn mot land. Først ble de fraktet inn til øya Giglio. Derfra kunne de se skipet ligge helt på siden omtrent 150 meter fra havet, samt politihelikoptre og båter som letet etter overlevende.  

- Da hadde slagsiden blitt enda verre, sier Mosander.

- Kaotisk Svensken forteller om en dårlig organisert redningsinnsats.

- Det har vært utrolig kaotisk og vi har fått lite informasjon, sier Mosander.

Flere har omkommet i ulykken, men det er foreløpig ingen oversikt over eksakt antall. Det er meldinger om at mellom tre til åtte personer så langt er omkommet.