Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Utrolig oppmuntrende

Flertall i bispekollegiet for ja til homofilt samliv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Den norske kirkes lærenemnd offentliggjorde på fredag konklusjonen av tre års studier av Bibelens holdninger til homofili.

Nemnda ble ikke enige om en klar linje for Den norske kirke i saken, men endte med ti medlemmer for homofilt samliv og ti mot.

- For meg som har levet med dette i 44 år, er ikke delingen av kirkenemnden på 50-50 noen overraskelse. Jeg ville ha blitt mer overrasket hvis de hadde blitt enige, forteller den kjente forkjemperen for homo-saken, Karen-Christine Friele til Dagbladet.no.

- Jeg er imidlertid glad for at halvparten av lærenemndas medlemmer nå vil åpne for kirkelig godkjennelse av homofilt samliv. Forøvrig - og selv om jeg ikke er medlem av Den norske kirke - finner jeg det utrolig oppmuntrende at ytterligere to biskoper - Laila Riksaasen Dahl og Finn Wagle - nå i et forpliktende forum har slått fast at de har gått fra nei til ja.

Kirkens Lærenemnd består av 20 medlemmer. 11 av dem er biskoper. I tillegg består nemnda av fem teologisk sakkyndige: En oppnevnt av hvert av de tre teologiske fakultetene og to valgt av Kirkemøtet. Dessuten sitter fire lekpersoner valgt av Kirkemøtet også i Lærenemnda.

- Dette innebærer at ja-siden i bispekollegiet er i flertall. Jeg gleder meg over dette på kristne homofiles vegne, fortsetter Friele.

Hun er svært fornøyd med ja-sidens uttalelser.

- Det revolusjonerende i konklusjonen til ja-fløyen er imidlertid følgende uttalelse: \'...samliv og seksualitet [er] i seg selv et uttrykk for identitet og kjærlighet.\' Det betyr faktisk at bispekollegets tidligere syn begynner å gå ut på dato.

- Jeg er veldig spent på om Kirkemøtet i november 2007 tar lærenemndas konklusjon til etterretning.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!